EUROLYGA 2023

Trečią auksą Europoje laimėjęs M. Griškonis: „Turiu jėgų kaip arklys, tačiau jų panaudoti negaliu“

Pirmadienį iš Italijos sugrįžęs trečią kartą Europos irklavimo čempionu tapęs Mindaugas Griškonis šypsojosi per prievartą. Sportininką kamuoja trauma ir mintys, kad Londono olimpiadoje jis galėjo pasirodyti geriau. „Turiu jėgų kaip arklys, tačiau jų panaudoti negaliu. Net aukso medalis ne taip džiugina. Dabar teks gydytis mane persekiojančius sopulius“, - kalbėjo M. Griškonis. Kartu iš Italijos sugrįžo ir dar 3 mūsų irkluotojai: pirmąjį aukso medalį Europos suaugusiųjų čempionate laimėjusi Donata Vištartaitė bei porinių dviviečių valčių varžybose ketvirti likę Rolandas Maščinskas ir Saulius Ritter.

Pirmadienį iš Europos irklavimo čempionato sugrįžo mūsų šalies atstovai: M. Grikškonis ir D. Vištartaitė iškovojo auksą, o Rolandas Maščinskas ir Saulius Ritter liko ketvirti.<br>D.Umbrasas
Pirmadienį iš Europos irklavimo čempionato sugrįžo mūsų šalies atstovai: M. Grikškonis ir D. Vištartaitė iškovojo auksą, o Rolandas Maščinskas ir Saulius Ritter liko ketvirti.<br>D.Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Modestas Krukauskas

Sep 18, 2012, 8:28 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 5:34 PM

Praėjusiais metais Europos irklavimo čempionate lietuviai džiaugėsi trimis apdovanojimais: dvivietės valties įgula R. Maščinskas ir S. Ritter bei vienvietininikas M. Griškonis iškovojo aukso medalius, o D. Vištartaitė – bronzą.

„Yra nerašyta taisyklė: ypač džiaugiamasi, kai aukščiausius rezultatus parodo vienos valčių klasės atstovai. Donata ir Mindaugas vienviečių valčių klasėje laimėjo auksą ir Lietuva dabar yra okupavusi aukščiausią pakylos laiptelį – tai yra neįtikėtinas rezultatas. Ne visoms šalims pasiseka tokį rezultatą pasiekti“, - sakė su gėlėmis pasveikinti čempionus atvykęs Lietuvos irklavimo federacijos prezidentas Dainius Pavilionis.

Lietuviai sostinės oro uostą pasiekė po ilgokos kelionės namo: iš Italijos sportininkai su treneriais vyko į Briuselį, o jau iš ten skrido į Vilnių.

Nugalėtojus šalies Irklavimo federacija pradžiugins kukliomis piniginėmis premijomis, kurias skirs naujasis rėmėjas – bendrovė „VPA logistic“, o valstybė irkuotojus paskatins premijomis – po 20 tūkst. litų.

M. Griškoniui tai buvo trečiasis aukso medalis Europos čempionate. Anksčiau 26-erių M. Giškonis Europos auksą iškovojo 2009 ir 2011 metais.

Iš viso čempionate jėgas išmėgino 438 atletai iš 34 Senojo žemyno valstybių.

- Tai jau trečiasis medalis. Jis kuo nors išskirtinis?, - lrytas. lt paklausė M. Griškonio.

- Įprastas aukso medalis. Bet šįkart džiaugiuosi, kad apskritai jį iškovojau. Ankstesniais metais buvau sveikas ir galėjau ramiai mąstyti apie apdovanojimus – dabar mane kamavo trauma ir tik masažuotojo Juozo Petkevičiaus – Juozuko pastangomis sugebėdavau stoti prie starto linijos. Tik jo pastangų dėka aš kovojau ir nugalėjau.

- Kas per trauma?

- Man yra užspaustas kojos nervas ir tikrai sunku sportuoti – nejaučiu visos kojos. Tik Juozuko dėka sugebėdavau įlipti į valtį ir irtis.

- Kaip vertintumėte šį sezoną – olimpiadoje iškovojote vos 8 vietą, tačiau Europos čempionate vėl laimėjote auksą?

- Man skaudu kalbėti apie olimpiadą – buvau labai gerai pasirengęs, tačiau dėl traumos negalėjau realizuoti savo norų. Prieš šį sezoną mano tikslai buvo kiti. Aš džiaugiuosi, kad sezonas baigėsi ir nereiks daugiau startuoti... Startuoti, kovojant ne tik su varžovais, bet ir su skausmu. Dabar trumpam teks atidėti į šalį valtį ir padėti gydytis: eiti į masažus, plaukioti, minti dviratį. Jei nepadės, vyksiu gydytis į Šveicariją. Medikai aiškina, kad operacijos nereikės – ir tai mane džiugina.

- Tai sezonas nevykęs?

- Taip. Reikia prisipažinti, kad jis nebuvo vykęs. Kai Pekino olimpiadoje iškovojau 8 vietą, labai džiaugiausi. Tačiau dabar esu nusivylęs – lyg pralaimėčiau visus startus. Olimpiada man asocijuosis su slogiais prisiminimais. Europos auksas - tik maža paguoda.

- Artėja Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidento rinkimai. Į vadovo postą pretenduoja Virgilijus Alekna ir Daina Gudzinevičiūtė. Ką palaikytumėte balsavime?

- Kai pradėjau sportuoti prieš 13 metų, jau tada žavėjausi V. Alekna. Jis yra man sportininko etalonas. Atsakymas, matyt, aiškus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.