EUROLYGA 2023

Verdiktas Ž. Balčiūnaitei: valstybinį ordiną atiduos pati arba jį atims

Trečiadienį prezidentūroje posėdžiavusi Valstybės apdovanojimų taryba priėmė sprendimą dėl maratonininkei Živilei Balčiūnaitei prieš dvejus metus skirto ordino. Dopingo vartojimu apkaltintai ir dvejiems metams diskvalifikuotai Ž. Balčiūnaitei už 2010 metais Europos lengvosios atletikos čempionate iškovotą aukso medalį buvo įteiktas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Riterio kryžiaus.

Prieš dvejus metus Ž. Balčiūnaitei buvo įteiktas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Riterio kryžius.<br>M. Kulbis
Prieš dvejus metus Ž. Balčiūnaitei buvo įteiktas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Riterio kryžius.<br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Sep 22, 2012, 12:19 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 3:44 PM

„Valstybės apdovanojimų taryba rekomendavo ordinų kancleriui Giedriui Krasauskui kreiptis į Ž. Balčiūnaitę ir pasiūlyti  sportininkei grąžinti valstybės ordiną“, - lrytas.lt sakė Respublikos prezidentės patarėja Daiva Ulbinaitė.

Prieš dvejus metus Barselonoje Europos maratono čempione tapusi sportininkė buvo apkaltinta dopingo vartojimu ir diskvalifikuota dvejiems metams. Iš jos buvo atimtas aukso medalis, maratonininkė turėjo grąžinti ir valstybės skirtą 20 tūkst. litų premiją.

Sportininkė tikino, kad draudžiami preparatai jos organizme atsirado dėl hormoninio preparato „Dufaston“, kurį dar 2008-aisiais jai paskyrė gydytoja.

Nepaisant to, sportininkei 2011 metų pavasarį buvo skirta dvejų metų diskvalifikacija ir atimtas Europos čempionės titulas. Diskvalifikacijos laikas pradėtas skaičiuoti nuo suspendavimo pradžios - 2010 metų rugsėjo 6 dienos.

Pasibaigus diskvalifikacijai sportininkė jau šį šeštadienį stos prie starto linijos. Ji dalyvaus savo vardo bėgime prieš krūties vėžį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.