EUROLYGA 2023

A. Kazakevičius pasidalijo savo patirtimi su jaunaisiais imtynių gerbėjais

Pagėgių savivaldybės mokiniai turėjo išskirtinę galimybę susitikti su 2012 m. Londono olimpinių žaidynių bronzos medalio laimėtoju Aleksandru Kazakevičiumi. Jis jauniesiems gerbėjams pasakojo, jog olimpinį bronzos medalį nebuvo lengva laimėti – tai alinančių treniruočių ir didelių pastangų rezultatas. Net 15 metų sportuojantis imtynininkas savo kolekcijoje turi per 100 įvairiausių medalių.

Pagėgių savivaldybės mokiniai turėjo išskirtinę galimybę susitikti su 2012 m. Londono olimpinių žaidynių bronzos medalio laimėtoju A. Kazakevičiumi<br>imtynes.lt
Pagėgių savivaldybės mokiniai turėjo išskirtinę galimybę susitikti su 2012 m. Londono olimpinių žaidynių bronzos medalio laimėtoju A. Kazakevičiumi<br>imtynes.lt
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 12, 2012, 1:23 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 4:06 AM

Bene didžiausią įspūdį susirinkusiems paliko būtent imtynininko parodytas olimpinis medalis. Jį pamačiusi salė tiesiog pratrūko plojimais, o jaunieji imtynininkai net už galvų susiėmė. Klausimų buvo įvairiausių: „kaip tapote įžymiu?“, „kokia jūsų dienotvarkė?“, „ką valgote?“

Laimėjęs pirmąjį olimpinį medalį, A. Kazakevičius ant laurų nežadėjo užsnūsti – jis ir toliau du kartus per dieną treniruojasi ir dar daro rytinę mankštą.

„Galiu valgyti viską, bet prieš varžybas tenka koreguoti mitybą, kad numesčiau svorio ir patekčiau į reikiamą svorio kategoriją. Daugiausiai svorio teko numesti 2008 metais. Tada besiruošiant olimpinėms žaidynėms per dvi savaites numečiau net 11 kilogramų,“ – sakė jau 7 metus savanoriškai Lietuvos kariuomenėje tarnaujantis olimpinis medalininkas A. Kazakevičius.

Anot imtynininko, norint tapti olimpiniu prizininku, kartais nepakanka net tapti Europos ar pasaulio čempionu. A. Kazakevičius savo sportinę karjerą pradėjo būdamas tik 11 metų. Tad kelias iki olimpinio medalio buvo ilgas ir nelengvas.

A. Kazakevičius sakė imtynes pasirinkęs, nes ši sporto šaka jam pasirodžiusi vyriškiausia. Jo manymu, imantis ant kilimo ugdoma sportininkų valia, gerinama fizinė forma. Kalbėdamas apie galimybę tapti imtynininku, olimpinis prizininkas pripažino, jog šia sporto šaka gali užsiimti praktiškai bet kokio ūgio, svorio ar sudėjimo sportininkas. Jis pripažino, kad kai kurie sportininkai turi tiesiog įgimtą talentą būti imtynių atletais. Tereikia atkakliai ir sunkiai treniruotis.

Garsus imtynininkas susirinkusiems mokiniams pasakojo, kad imtynių sporte traumų pasitaiko rečiau nei bokse, futbole ar krepšinyje. Imtynininkai sunkiai besitreniruodami tampa fiziškai labai stiprūs, todėl sumažėja galimybių jiems susižeisti per varžybas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.