EUROLYGA 2023

LTOK prezidente tapusi šaulė D. Gudzinevičiūtė: „Krepšinis pamirštas nebus“ (V. Aleknos komentaras)

„Apie tai buvo kalbėta, tačiau per šią sesiją to dar nebus“, - teigė šaulė, pridūrusi, kad po rinkimų laiko sportui nebeliko.

D. Gudzinevičiūtė tapo LTOK prezidente.<br>M. Kulbis.
D. Gudzinevičiūtė tapo LTOK prezidente.<br>M. Kulbis.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Oct 12, 2012, 10:24 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 3:43 AM

„Finansavimas ribotas, tačiau mes pinigus skirstysime pagal aiškius kriterijus, kuriuos nusistatys darbo grupė. Bus bazinis finansavimas, kuris tenka kiekvienai sporto šakai, tačiau bus ir progresinis, priklausantis nuo pasiektų rezultatų“, - kalbėjo naujoji LTOK vadovė. D. Gudzinevičiūtė per rinkimų kampaniją nuolat akcentavo, kad ketina skatinti jaunimą sportuoti. Pritarimo šiai idėjai šaulė tikisi iš privačių rėmėjų.

„Kodėl negalėtų kokia nors įmonė kartu su LTOK įsteigti stipendijų vaikams, paaugliams ar sportininkui, kuriam trūksta vieno žingsnelio iki valstybės stipendijos?“ - kalbėjo D. Gudzinevičiūtė. Penktadienį LTOK generalinėje asamblėjoje V. Alekna pareiškė, kad nuo 1988-ųjų LTOK vadovavusiam Artūrui Poviliūnui siūlytų Garbės prezidento postą.

„Apie tai buvo kalbėta, tačiau per šią sesiją to dar nebus“, - teigė šaulė, pridūrusi, kad po rinkimų laiko sportui nebeliko.

V. Alekną palaikė 43 iš 100 delegatų. Disko metikas teigė, kad pralaimėjimas itin skaudus nebuvo: „Kaip ir sporto varžybose – antra vieta yra antra, tačiau vis tiek gera. Esu dėkingas už stiprų palaikymą. Varžovės persvara didelė nebuvo, todėl manau, kad buvo garbinga kova ir laimėjo stipriausias.“ V. Alekną palaikė LKF, kurios prezidentui disko metikas būtų pasiūlęs viceprezidento postą. Po rinkimų žurnalistai V. Aleknos paklausė, ar LKF parama negalėjo atbaidyti kitų federacijų.

„Nemanau, - tarstelėjo V. Alekna – Dabar reikia leisti dirbti šiai komandai ir stebėsime rezultatus. Jeigu kažkas vyks ne taip – kalbėsime.“

V. Aleknos komanda dar rinkimų kampanijos metu teigė, kad sieks gauti atsakymus į visus abejonių keliančius klausimus. Akylaus E. Skrabulio ir M. Balčiūno žvilgsnio gali tikėtis ir D. Gudzinevičiūtė bei jos aplinka, kuriai netiesioginį įspėjimą po pralaimėtų LTOK rinkimų mestelėjo pats V. Alekna: „Dabar reikia leisti dirbti šiai komandai ir stebėsime rezultatus. Jeigu kažkas vyks ne taip – kalbėsime“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: KT konstatavo, kad R. Žemaitaitis pažeidė Konstituciją