EUROLYGA 2023

Laimėti vienmandatėse apygardose nepadėjo nei stipriausio pasaulio žmogaus vardas, nei olimpinis medalis

Garsius šalies sportininkus į pagalbą pasitelkusios partijos vienmandatėse rinkimų apygardose vietų Seime neiškovojo. Rinkėjų balsų nepritraukė nei šiuo metu puikius rezultatus sporto arenoje demonstruojantis galiūnas Žydrūnas Savickas, nei Pekino žaidynių vicečempionas penkiakovininkas Edvinas Krungolcas, nei geriausia Lietuvos šachmatininkė Viktorija Čmilytė.

Stipriausias pasaulio žmogus D. Savickas savo jėga pritraukti daug rinkėjų balsų nesugebėjo.<br>D. Umbrasas.
Stipriausias pasaulio žmogus D. Savickas savo jėga pritraukti daug rinkėjų balsų nesugebėjo.<br>D. Umbrasas.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 15, 2012, 11:40 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 2:47 AM

Nors po Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų vėliava žengęs E. Krungolcas Šilutės-Pagėgių apygardoje surinko 7,71 proc. balsų ir iš dešimties kandidatų buvo tik penktas, sportininkas gali pasidžiaugti, kad jam pavyko įveikti Seimo kėdėje pabuvojusį šoumeną Arūną Valinską.

Spalio pradžioje Vilniuje Čempionų lygos titulą užsitikrinęs Ž. Savickas nesužavėjo savo gimtojo miesto rinkėjų. „Sąjungai Taip“ atstovaujantis Ž. Savickas iš 15 kandidatų buvo 8 ir surinko 5,38 proc. Biržų-Kupiškio apygardos rinkėjų balsų.

Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio vėliava apsigobusi V. Čmilytė Dainų apygardoje pasigirti gerai rezultatais nepagailėjo. Šachmatininkė surinko 7,44 proc. balsų ir iš 14-os vienmandatėje rinkimų apygardoje kovojusių kandidatų buvo šešta.

Bene garsiausi sportininkai pasirodė Lietuvos žmonių partijoje, kurios lyderis Vladimiras Romanovas. V. Romanovas balsų pritraukti siekė su jam priklausančio Kauno "Žalgirio" klubo krepšininkais, atstovavusiems ir Lietuvos rinktinei: Darjušu Lavrinovičiumi, Kšyštofu Lavrinovičiumi ir Rimantu Kaukėnu.

Garsios pavardės V. Romanovui nepadėjo - Lietuvos žmonių partija surinko 0,27 proc. balsų.

R. Kaukėnas sąraše buvo nurodytas penktuoju numeriu ir pasistūmėjo iki ketvirtosios vietos. Per daugiausia pozicijų pasistūmėjo K. Lavrinovičius, kuris iš 11 sąrašo vietos pakilo į 7-ąją, o jo brolis Darjušas - iš 9 į 6-ąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.