EUROLYGA 2023

S. Krupeckaitės treneris D. Leopoldas: „Jau turime čempionių marškinėlius“

Dvi Lietuvos moterų dviračių treko komandos penktadienį vakare susigrums dėl Europos čempionių titulo. Pirmosios į finalą pateko Aušros Trebaitės, Vilijos Sereikaitės ir Vaidos Pikauskaitės komanda persekiojimo rungtyje. Jos finale susigrums su lenkėmis, o Simona Krupeckaitė ir Gintarė Gaivenytė sprinto rungtyje kovos su rusėmis.

S. Krupeckaitės ir G. Gaivenytės tandemas laukia pasirodymo finale.<br>M. Stankevičius
S. Krupeckaitės ir G. Gaivenytės tandemas laukia pasirodymo finale.<br>M. Stankevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Mantas Stankevičius

Oct 19, 2012, 8:06 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 11:55 PM

24 metų A. Trebaitė, 25 metų V. Sereikaitė ir 21 metų Vaida Pikauskaitė penktadienį Panevėžyje prasidėjusiame trečiajame Europos dviračių treko čempionate 3 km komandų persekiojimo lenktynių atrankos varžybose užėmė pirmąją vietą ir iškovojo kelialapį į finalą.

Lietuvos trijulė atrankos varžybose distanciją įveikė per 3 min. 26,109 sek. Trenerio Antano Jakimavičiaus auklėtines nuo Lietuvos rekordo skyrė 0,453 sek.

Finale penktadienį apie 19 val. 30 min. mūsiškės dėl aukso kovos su antrąją vietą užėmusiomis Lenkijos dviratininkėmis (3 min. 27,158 sek.).

„Žinoma, esame patenkintos savo pasirodymu atrankos varžybose. Kas gali būti geriau už pirmąją vietą? Ir rezultatas neblogas. Bet medaliu dar nereikia džiaugtis, - teigė Lietuvos komandos lyderė V. Sereikaitė. - Lenkijos komanda yra geros sportinės formos, tačiau ir mes esame gerai pasiruošusios. Tikimės, kad pavyks susikaupti ir iškovoti auksą.“

Dėl bronzos medalių susirungs Baltarusijos (3.27,174) ir Vokietijos (3.32,074) komandos.

Sėkmingas pirmasis startas buvo ir Simonos Krupeckaitės bei Gintarės Gaivenytės tandemui. Komandinio sprinto rungtyje du ratus jos įveikė per 33,883 sekundės. Tai buvo greičiausias laikas. Lietuvės penktadienį vakare finale susigrums su Rusijos rinktinės narėmis Anastasija Voinova ir Darija Šmeliova.

„Čempionate dalyvių nedaug, tačiau mūsų rezultatas šiame treke dabar yra geriausias. Lauksime finalo, nors jau turime marškinėlius „Europos čempionai“, - po šio važiavimo sakė S. Krupeckaitės treneris Dmitrijus Leopoldas.

Pirmajame Europos čempionate 2010 metais Pruškove (Lenkija) Lietuvos komanda pelnė sidabrą. Lietuvės tada finale nusileido Didžiosios Britanijos atstovėms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.