EUROLYGA 2023

Europos treko čempionato pirmąją dieną - dvigubas lietuvių triumfas (komentarai, interviu)

Lietuvos dviračių treko atstovės Aušrinė Trebaitė, Vilija Sereikaitė ir Vaida Pikauskaitė tapo 3 kilometrų komandinio persekiojimo Europos čempionėmis, o Simona Krupeckaitė ir Gintarė Gaivenytė džiaugėsi sprinto rungties čempionių vardu. Tokiais rezultatais nudžiugino pirmoji Panevėžyje vykstančio Europos elito dviračių treko čempionato diena.

Lietuvės buvo nepralenkiamos: S. Krupeckaitė, G. Gaivenytė<br>M. Stankevičius
Lietuvės buvo nepralenkiamos: S. Krupeckaitė, G. Gaivenytė<br>M. Stankevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Mantas Stankevičius

Oct 20, 2012, 11:56 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 11:47 PM

Gyvai žiūrėkite portale lrytas.lt.

Lietuvos trijulė (komandinė persekiojimo rungtis) finale distanciją įveikė per 3 min. 25,237 sek. ir 1,849 sek. pranoko Lenkijos dviratininkes Katarzyną Pawlowską, Eugeniją Bujak bei Edytą Jasinską. Lietuvių pasiektas rezultatas - naujas šalies rekordas.

Su tokiu rezultatu lietuvės pagerino Lietuvos rekordą, kuris anksčiau buvo 3 min. 25,656 sek.

„Iki šiol negalime patikėti, kad iškovojome aukščiausios prabos medalį, - po apdovanojimo sakė V. Sereikaitė. - Sunku buvo prieš finalą, labai jaudinomės, tačiau sugebėjome susikaupti. Komanda nepadarė nė mažiausios klaidelės. Džiugu dėl to".

Mūsiškės buvo pirmos ir atrankos varžybose (3 min. 26,109 sek.). Bronzos medalius iškovojo Baltarusijos atstovės. Jos važiavime dėl trečiosios vietos nugalėjo Vokietijos sportininkes.

Pirmajame Europos čempionate 2010 metais Pruškove (Lenkija) Lietuvos komanda pelnė sidabrą. Lietuvės tada finale nusileido Didžiosios Britanijos atstovėms.

Auksas - ir sprinte

Aukso medaliais pasipuošė ir moterų sprinto komanda: S. Krupeckaitė ir G. Gaivenytė. Jos finale įveikė Lenkijos komandą. 500 m lietuvės įveikė per 33, 846 sekundes. Rusijos sportininkės distanciją įveikė per 33, 882 sekundės.

Bronzos medalius iškovojo prancūzės Sandie Clair ir Olivia Montauban. Jos važiavime dėl trečiosios vietos nugalėjo lenkes Malgorzatą Wojtyrą ir Nataliją Rutkowską.

„Manau, kad namų sienos padėjo susikaupti. Sirgaliai čia nerealūs. Jaučiasi šventinė dvasia. Nemanau, kad ši pergalė - revanšas po olimpinių žaidynių. Čia yra Europos čempionatas mano gimtame mieste. Tuo didžiuojuosi", - po pergalės sakė S. Krupeckaitė.

25 kilometrų lenktynių dėl taškų finale penktadienį važiavusi Eglė Zablockytė distancijos nebaigė.

S. Krupeckaitė - sužavėta

- Simona, kokie įspūdžiai po pirmosios čempionato dienos? - lrytas.lt paklausė S. Krupeckaitės.

- Gražu, likau maloniai nustebinta puikios organizacijos. Gražus čempionatas, supratau, kad savame mieste čempionatas - labai gerai (šypsosi).

- Nusiteikimas buvo daug geresnis nei prieš kitus čempionatus?

- Net nežinau kaip pasakyti. Tiesiog yra toks rusiškas žodis „nesiparinu". Buvo kur kas lengviau nusiteikti varžyboms. Kai mažiau sportininkas jaudinasi, visada būna tik geriau. Jaučiu šventės nuotaiką, linksma.

- Matyt, apie kitos prabos medalį net nebuvo galvojama?

- Norėjome aukso. Žinome, kad patys stipriausi sportininkai neatvažiavo, tačiau konkurencijos pakako. Prisipažinsiu, šiek tiek buvo baisu.

- Kokia nuotaika prieš kitas rungtis?

- Kol kas gera, o kaip bus, matysime. Bandysiu dar iškovoti medalių. Gerai būtų aukso.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.