EUROLYGA 2023

S. Krupeckaitė: „Atleiskite man už bronzą“

"Sima, Sima, Sima", - skandavo į Panevėžio „Cido“ areną stebėti Europos dviračių treko elito čempionato susirinkę žiūrovai. Lietuvė Simona Krupeckaitė 200 metrų sprinto rungtyje iškovojo bronzos medalį po skaudaus kluptelėjimo pusfinalyje. Pirmasis pusfinalio važiavimas jai buvo nesėkmingas. S. Krupeckaitė buvo lėtesnė už rusę Anastasiją Voinovą, tačiau lietuvė išlygino rezultatą 1:1 po antrojo važiavimo. Trečiajame rusė įrodė šiai dienai esanti stipresnė už lietuvę. Drama baigėsi tik po finalo dėl trečiosios vietos, kai žiūrovai skandavo "Ačiū, ačiū".

S. Krupeckaitė iškovojo bronzos medalį sprinto rungtyje<br>M. Stankevičius
S. Krupeckaitė iškovojo bronzos medalį sprinto rungtyje<br>M. Stankevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Mantas Stankevičius

Oct 21, 2012, 12:49 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 11:29 PM

Pirmajame pusfinalio važiavime A. Voinova distanciją įveikė per 11,576 sek., antrajame S. Krupeckaitės rezultatas buvo 11,919, o lemiamame važiavime rusės rezultatas – 11,719 sek. Kitame pusfinalyje baltarusė Olga Panarina 2:0 įveikė prancūzę Olivią Montauban.

Pirmajame važiavime dėl trečiosios vietos S. Krupeckaitė (11,818 sek.) nepaliko šansų prancūzei. Antrajame važiavime Prancūzijos sportininkė taip pats nesugebėjo pasipriešinti lietuvei (11,879 sek.). "Ačiū, ačiū", - skandavo žiūrovai.

Pati sportininkė penktadienį su G. Gaivenyte iškovusi komandinio sprinto aukso medalį, šeštadienį tik atsiėmusi bronzos medalį susirinkusiems žiūrovams padėkojo už palaikymą, o baigdama kalbą tarė: "Atsiprašau už bronzos medalį".

"Dabar jaučiu tik didelį nuovargį, varžovai buvo tikrai stiprūs. Yra su kuo kovoti. Tikrai šis savaitgalis - ne atostogos ir ne išeiginės. Dalyvių mažai, bet jie labai stiprūs. Džiugu, kad konkurentai neleidžia atsipalaiduoti. Iš vienos pusės esu nusivylusi, iš kitos - visai laiminga, - kalbėjo S. Krupeckaitė. - Priežastys? Pavargau per komandinio sprinto rungtį penktadienį. Teko įsitempti. Nuovargis ir taktinės klaidos - tai svarbiausios priežastys".

Čempionės tirulu džiaugėsi O. Panarina, kuri finale dukart įveikė A. Voinovą. Čempionės rezulatai finale - 11,775 sek. ir 11,664 sek.

Kovoje dėl 5-8 vietos kita lietuvė Gintarė Gaivenytė liko paskutinė ir tenkinosi aštunta vieta. Penktą vietą užėmė britė Victoria Williamson (12,670 sek.), šeštą – prancūzė Sandie Clair, septintą – rusė Jelena Brežneva.

"Kvalifikaciniame važiavime mano laikas tikrai nebuvo labai geras, - po pralaimėto ketvirtfinalio sakė G. Gaivenytė. - Gal pavargau penktadienį komandinio sprinto rungtyje. Išsikroviau. Emocijų buvo labai daug, sunkiai sekėsi užmigti po iškovoto aukso medalio. Šiandien ketvirtfinalyje teko rungtis su pačia stipriausia varžove, bandžiau laimėti, tačiau nepavyko".

Primename, kad S. Krupeckaitė šeštadienį ryte tarp aštuonių kvalifikacijoje dalyvavusių sportininkių pademonstravo antrą rezultatą 11,207 sekundės. Greičiausia kvalifikaciniuose važiavimuose buvo O. Panarina (11,046 sekundės).

Ketvirtfinalyje S. Krupeckaitė dukart buvo greitesnė už britę Victorią Williamson ir pateko į pusfinalį. Pirmajame ketvirtfinalio važiavime S. Krupeckaitės laikas buvo 12,173 sekundės, antrajame - 12,038 sek.

Po pirmųjų moterų spirnto rungties pusfinalių važiavimų treke pasirodė vyrai, kurie tęsė kovas omniume (daugiakovėje). 30 kilometrų lenktynėse dėl taškų lietuvis Gediminas Bagdonas surinko 56 taškus ir tapo rungties nugalėtoju. Po dviejų rungčių lietuvis užėmė 4-ą vietą. Po trečiosios omniumo rungties - atkrintamųjų lenktynių - lietuvis smuktelėjo į penktą vietą bendroje įskaitoje.

„Visai būtų smagu būti penktoje pozicijoje po visų rungčių, - šypsojosi G. Bagdonas šeštadienio vakarą. - Rezultatus vertinu labai gerai. Daug laiko pasiruošimui nebuvo, todėl galiu sakyti, kad viskas gerai. Šiek tiek pritrūko patirties atkrintamosiose lenktynėse“.

Aušrinė Trebaitė trečioje omniumo rungtyje (atkrintamosios lenktynės) iš kovos buvo priversta pasitraukti antra. Po trijų rungčių lietuvė, surinkusi 17 taškų užima 6-ą vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.