EUROLYGA 2023

Dviratininkas G. Bagdonas pasirinko „Ag2r-La Mondiale“ komandą

Lietuvos dviratininkas Gediminas

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 22, 2012, 11:37 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 10:36 PM

„Ag2r-La Mondiale“ komandoje sporto direktoriaus pareigas eina olimpinis čempionas Artūras Kasputis, o 2005-2006 metais šiai komandai atstovavo Tomas Vaitkus.

„Sulaukiau ne vieno pasiūlymo, bet Prancūzijos komanda man buvo priimtiniausias variantas - tik ji pasiūlė dvejų metų sutartį. Džiaugiuosi, kad patekau į aukšto lygio komandą. Bus nelengva. Tikiuosi, kad ji ir kitais metais išliks elitiniame divizione“, - naujienų agentūrai ELTA sakė G. Bagdonas. Jis neslėpė, kad pokalbiai dėl sutarties vyko ir su „Vacansoleil-DCM“ (Olandija), „Sky“ (Didžioji Britanija) bei „Euskaltel-Euskadi“ (Ispanija) komandų atstovais.

G. Bagdonas teigė, kad ateinantį sezoną naujokai sudarys maždaug pusę „Ag2r-La Mondiale“. Lietuvos dviratininkas naujojoje komandoje gali tikėtis lyderio vaidmens pavasario klasikinėse lenktynėse.

Londono olimpinėse žaidynėse dalyvavęs G. Bagdonas pastaruosius du sezonus atstovavo Belgijoje įsikūrusiai Airijos komandai „An Post-Sean Kelly“ (UCI trečiasis divizionas).

Iš Šiaulių kilusiam dviratininkui šis sezonas buvo vienas sėkmingiausių per visą karjerą. Lietuvis šiemet laimėjo tris „Baltic Chain Tour“ lenktynių etapus ir tapo šių varžybų nugalėtoju. G. Bagdonas šiais metais dar laimėjo du „An Post Ras“ lenktynių etapus bei „Ronde Van Noord-Holland“, „Memorial Philippe van Coningsloo“, „Puivelde Koerse“ lenktynes bei Lietuvos čempionato grupines lenktynes.

„Žinoma, šie metai buvo vieni geriausių: dalyvavau olimpinėse žaidynėse, tapau Lietuvos čempionu, laimėjau nemažai kitų lenktynių, o dar Europos treko čempionate pavyko iškovoti bronzos medalį. Daug dirbau ir labai stengiausi jau nuo pat sezono pradžios“, - sakė G. Bagdonas.

Praėjusį savaitgalį Panevėžyje surengto Europos dviračių treko čempionato bronzos medalį G. Bagdonas iškovojo daugiakovės varžybose.

Dviratininkas sakė, kad jis dar nežino, ar dalyvaus spalio 26-27 dienomis Panevėžyje vyksiančiame Lietuvos dviračių treko čempionate.

„Ag2r-La Mondiale“ komanda taip pat pranešė, kad jos nariu tapo ir 28-erių metų Kazachstano dviratininkas Valentinas Iglinskis.

Pirmoji „Ag2r-La Mondiale“ komandos stovykla prieš naująjį sezoną numatyta lapkričio 19-23 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.