EUROLYGA 2023

Pasaulio čempionate dalyvausiantis V. Alekna: „Sportuosiu visą likusį gyvenimą“

Neseniai į Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidento postą kandidatavęs dukart olimpinis disko metimo čempionas Virgilijus Alekna toliau tęs sportininko karjerą. Apie tai antradienį LTOK Vykdomojo komiteto išplėstiniame posėdyje pranešė Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) generalinė sekretorė Nijolė Medvedeva.

2013 m. Pasaulio lengvosios atletikos čempionatas V. Aleknai būtų 10-asis.<br>A. Pliadis (Fotodiena)
2013 m. Pasaulio lengvosios atletikos čempionatas V. Aleknai būtų 10-asis.<br>A. Pliadis (Fotodiena)
Daugiau nuotraukų (1)

Linas Jocius

Nov 20, 2012, 10:58 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 6:37 AM

„Turiu galimybių tęsti sportininko karjerą ir rengtis kitų metų pasaulio čempionatui, - teigė V. Alekna. - Nemanau, kad tai naujiena, nes nebuvau griežtai pareiškęs apie pasitraukimą iš sporto. Nieko ypatingo, jeigu metus kitus dar dalyvausiu varžybose, - naujienų agentūrai ELTA teigė V. Alekna.

"Aš ketinau dalyvauti pasaulio lengvosios atletikos čempionate, galbūt garsiai apie tai nekalbėjau. Juk po sezono buvau užsiminęs, jog kitas 2013 metų čempionatas bus 10-asis. Lengvosios atletikos istorijoje nebuvo dar sportininko, kuris dalyvautų dešimtyje pasaulio čempionatų. Tai būtų didžiulis pasiekimas. Varžybų tikslas – kaip ir visuomet – pats aukščiausias, tai yra užlipti ant apdovanojimų pakylos“, - kalbėjo disko metikas.

Lengvaatletis neatmetė galimybės sudalyvauti ir 2016-ųjų Rio De Žaneire vyksiančios olimpiados: „Gal dar pavyks išlikti didžiajame sporte ir iki kitų olimpinių žaidynių. Žinoma, mano amžiuje kiekvienas sezonas gali būti paskutinis“, - naujienų agentūrai ELTA kalbėjo V. Alekna.

LTOK vadovu netapęs 40-metis atletas sakė, kad dar nėra sudaręs pasirengimo kitam sezonui plano ir varžybų grafiko, nes tam dar yra pakankamai laiko.

„Laiko iki čempionato pakankamai daug, tačiau iš esmės pasiruošimas nesikeis, jau per tiek metų žinau, kaip tokioms varžyboms pasiekti optimalią formą. Gali kisti tik detalės, smulkmenos. Šiuo metu palaikau sportinę formą ir, manau, visą likusį gyvenimą sportuosiu“, - teigė portalui lrytas.lt V. Alekna.

Sidnėjaus ir Atėnų olimpinių žaidynių čempionas šių metų olimpinėse žaidynėse Londone liko ketvirtas. Kitų metų pasaulio čempionatas V. Aleknai būtų dešimtasis.

Tuo tarpu Londono olimpinėse žaidynėse penktąją vietą užėmusi 33-ejų metų daugiakovininkė Austra Skujytė ateinantį sezoną praleis, o vėliau ketina rengtis Rio de Žaneiro olimpinėms žaidynėms.

„Vyresniųjų sportininkų neturėtumėme nurašyti. Jie – tarsi kelrodės žvaigždės mūsų jaunimui“, - pažymėjo N. Medvedeva.

Kitų metų pasaulio lengvosios atletikos čempionatas vyks rugpjūčio mėnesį Rusijos sostinėje Maskvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.