EUROLYGA 2023

Tarp gyvybės ir mirties: legendinį boksininką ištiko gili koma (video)

Legendinį Puerto Riko boksininką Hectorą Camacho ištiko klinikinė mirtis. Po susišaudymo 50-metis pateko į gilią komą, gydytojai teigia, jog išgyventi galimybių beveik nėra. Praeityje labai garsus sportininkas buvo pašautas į galvą antradienį, lapkričio 20 d. vakare.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 23, 2012, 11:41 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 4:46 AM

Jį gydantis ligoninės vadovas daktaras Ernesto Torresas ketvirtadienį ryte pranešė, kad pacientas pateko į gilią komą, jo smegenis ištiko klinikinė mirtis.

50 metų buvusio boksininko artimieji turi spręsti dilemą: ar atjungti gyvybę palaikančius aparatus ir leisti H. Camacho mirti, ar dar laukti ir viltis stebuklo, nors gydytojai vilčių nesuteikia. „Jei jis išgyventų, būtų tikra sensacija, tačiau vilties, žvelgiant iš medicinos pusės, beveik nėra“, - teigė gydytojas.

Pagal jų diagnozę, nukentėjusysis patyrė širdies smūgį, kai už sostinės San Chuano vyko susišaudymas ir kulka pataikė į H. Camacho. „Kulka kliudė tris arterijas, kurios eina per kaklą, ir kraujas negali smegenų tinkamai aprūpinti deguonimi“, - teigia daktaras E. Torresas.

Bokso legenda, triskart pasaulio čempionas, antradienį vakare sėdėjo automobilyje „Ford Mustang“ netoli baro su draugu, kuomet į juos buvo pradėta šaudyti iš pravažiuojančio automobilio. Šalia sėdėjęs vaikystės bičiulis nuo kulkų žuvo vietoje, rašoma pranešime.

Anot policijos, šaudymo motyvai nėra aiškūs, vyksta tyrimas, aukų automobilyje rasta narkotinių medžiagų.

Hectoras Camacho Matiasas, dar žinomas kaip Macho Camacho, gimė 1962 m. gegužę, 9-ajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje tapo triskart pasaulio čempionu. 2005 m. jis buvo sulaikytas su narkotikais ir nuteistas 7 metams, tačiau teismas po metų sportininką išteisino.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.