EUROLYGA 2023

Sportinės formos piką pasiekusi D. Rasimovičiūtė: „Viskas vyksta pagal planą“

Specialiai lrytas.lt, Ostersundas

Keturis kartus šaudykloje suklydusi D. Rasimovičiūtė 15 km distancijoje sugaišo 48 minutes 56,1 sek ir užėmė 24-ąją vietą.<br>LBF
Keturis kartus šaudykloje suklydusi D. Rasimovičiūtė 15 km distancijoje sugaišo 48 minutes 56,1 sek ir užėmė 24-ąją vietą.<br>LBF
Daugiau nuotraukų (1)

Agnė Mackevičiūtė

Nov 30, 2012, 7:48 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 11:32 PM

Švedijoje vykstančiame pirmajame 2012-2013 metų sezono Tarptautinės biatlono sąjungos (IBU) pasaulio taurės varžybų etape ketvirtadienį sėkmingai moterų 15 km asmeninėse lenktynėse startavo Diana Rasimovičiūtė.

Keturis kartus šaudykloje suklydusi Lietuvos biatlonininkė distancijoje sugaišo 48 minutes 56,1 sekundės ir, užėmusi 24-ąją vietą, pelnė pirmuosius 17 įskaitinių taškų.

- Kaip vertinate savo rezultatą?

- Manau, kad kaip pirmosiose pasaulio taurės varžybose, 15 kilometrų trasoje su 4 šaudymo linijomis, tai rezultatas yra labai geras. Aišku, būtų dar geriau, jei būtų pavykę pirmieji šaudymai.

- Kas nepavyko pirmosiose šaudyklose?

- Tiesiog neįvertinau vėjo, kuris buvo mažesnis nei prisišaudyme. Padariau pataisymą, bet jis buvo per mažas. Reikėjo dar truputį pasukti. Vėliau trasoje aš gavau informacijos, kad reikalingas pataisymas. Tada nusiraminau, nes supratau, kad prašoviau ne dėl savo klaidos, o tiesiog reikėjo papildomo pataisymo. Po to viskas vyko, kaip planuota.

- Kaip vertinate Ostersundo trasą?

- Trasa pačioje pradžioje buvo labai gera, kieta. Varžybų metu ji šiek tiek suprastėjo, pasidarė košės pakilimuose. Šiaip trasa yra sunki, viena sunkiausių pasaulio taurės varžybose.

- Jums labiau tinka sunki trasa nei lengva?

- Žinoma, man šita trasa labai tinka. Kai esi geros formos, sunki trasa yra didelis pliusas. - Ar ne per anksti pasiekėte sportinės formos piką?

- Toks ir buvo planas - pasiekti vieną piką prieš Naujuosius metus, o vėliau koncentruotis ties pasaulio čempionatu. Nors tokiame sporte kaip biatlonas yra labai sunku ką nors prognozuoti, bet taip bent jau yra suplanuota. Kaip bus iš tikrųjų pamatysime sezono eigoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.