EUROLYGA 2023

Imtynininkai ieško kelių į žiūrovų širdį

Rimanto Bagdono vardu pavadintas imtynių turnyras šiais metais suspindo naujomis spalvomis. Vienuoliktą kartą rengtos varžybos šį kartą buvo skirtos žiūrovams, o ne imtynių pasaulio atstovams.

„Forum Palace” arenoje vykusio imtynių turnyro kovų įspūdį sustiprino puikus arenos apšvietimas ir profesionalūs varžybų vedėjo komentarai.<br>J. Stacevičius
„Forum Palace” arenoje vykusio imtynių turnyro kovų įspūdį sustiprino puikus arenos apšvietimas ir profesionalūs varžybų vedėjo komentarai.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Dec 2, 2012, 10:49 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 11:01 PM

„Forum Palace” arenoje vykęs imtynių turnyras pirmąkart atrodė taip neįprastai. Žiūrovai, lyg bušido turnyre, sėdėjo aplinkui imtynių kilimą, puikiai matydami kiekvieną imtynininko krustelėjimą.

Įspūdį sustiprino puikus apšvietimas ir profesionalūs varžybų vedėjo komentarai.

Arena, kurioje telpa apie 400 žmonių, buvo sausakimša. Tokioje aplinkoje pirmąkart praėjusį savaitgalį kovojęs vienas geriausių Lietuvos imtynininkų Mindaugas Ežerskis pripažino, kad psichologiškai prie palaikančių žiūrovų varžytis nėra lengviau.

„Esame pratę, kad užsienyje visi prieš mus yra nusiteikę, o kai visi serga, baisu klaidą padaryti. Jaudulys, žinoma, buvo. Turnyras buvo taip išreklamuotas, ypač galima mūsų su Mindaugu Mizgaičiu kova, kad, neduok Dieve, ką nors padarysi ne taip”, – pasakojo sportininkas.

Žiūrovams skirtas renginys

Šįkart vietoj komandinio turnyro buvo pasirinktos individualios kovos, kuriose dalyvavo aštuoni sunkiasvoriai iš trijų šalių. Tokie pakeitimai buvo padaryti siekiant populiarinti imtynių sportą Lietuvoje.

„Anksčiau šis turnyras nebuvo skirtas žiūrovams. Buvo rengiamas čempionatas, kur susirinkdavo žmonės, kuriems yra įdomios imtynės – treneriai, sportininkai, jų draugai.

Pastarosiose keleriose olimpinėse žaidynėse buvo iškovoti medaliai, tad federacija mato neblogus darbo rezultatus ir siekia, kad šis sportas būtų kuo labiau matomas visuomenei”, – pasakojo Lietuvos imtynių federacijos (LIF) generalinis sekretorius Karolis Dobrovolskas.

Ieškos didesnės salės

Turnyro koncepciją pakeitę organizatoriai nesigailėjo. LIF generalinio sekretoriaus teigimu, idėja lūkesčius pateisino, o iš klaidų pasimokę varžybų rengėjai kitais metais jų nebekartos.

„Iš pradžių manėme, kad užteks mažos salės, nes imtynės nėra krepšinis ar bušido, kur viskas yra gerai išplėtota, mes tik pradedame žengti tokius didesnius žingsnius.

Esame labai patenkinti, kad surinkome pilną salę, o kitąmet žadame imti dvigubai didesnę areną, nes supratome, kad žmonėms tai yra įdomu. Šis renginys pasiteisino”, – džiaugėsi K.Dobrovolskas.

Neatvyko tik lenkai

Aštuoni sunkaus svorio imtynininkai kovojo dėl prizinio fondo ir R.Bagdono taurės.

„Pagal sumanymą, turėjo dalyvauti po du Lietuvos, Baltarusijos, Vokietijos ir Lenkijos sportininkus, tačiau lenkai paskutinę dieną pranešė, kad negalės dalyvauti.

Turėjo būti keturių komandų turnyras, tačiau teko lenkus keisti lietuviais”, – paaiškino K.Dobrovolskas.

Ilsėtis nebuvo kada

Turnyras nesitęsė kelias dienas, kaip anksčiau, o nugalėtojas paaiškėjo jau tą patį vakarą.

Tiesa, iki finalo žengusiems sportininkams nebuvo lengva. Atsipūsti prieš pagrindinę kovą jie turėjo vos pusę valandos, o po ketvirtfinalio sportininkai ilsėjosi vos 10 minučių.

Olimpinis prizininkas Aleksandras Kazakevičius ir Valdemaras Venckaitis atliko parodomąją kovą, o ant imtynių kilimo susitikę pasaulio jaunimo čempionas Vilius Laurinaitis ir Europos jaunimo čempionate penktąją vietą užėmęs Mantas Knystautas apšildė publiką prieš pagrindines varžybas.

Finalinėje kovoje – trauma

Kaip ir buvo prognozuota, finale susitiko Lietuvos imtynių žvaigždės M.Mizgaitis ir M.Ežerskis. Pastarasis ne tik pralaimėjo, bet ir patyrė kojos traumą.

„Profesinė trauma. Ne taip pastačiau koją, o dramblys Mindaugas užlipo. Pasitempiau čiurnos raiščius, tačiau po savaitės viskas turėtų susitvarkyti. Žinoma, koja pamėlynavo, bet gyvensiu”, – nesisielojo M.Ežerskis.

R.Bagdono vardu pavadintame turnyre Ketvirtus metus dalyvavęs imtynininkas sakė, kad jam įdomiau varžytis komandomis, o ne individuliai.

„Abu formatai yra įdomūs, tačiau taip pat galima surengti ir komandines varžybas.

Pavyzdžiui, pasikviesti Baltarusijos rinktinę ir su ja susikauti. Taip pat būtų 7–8 kovos, o varžytis galėtų ir mažesnio svorio sportininkai. Jie daugiau juda, gal žiūrovams būtų įdomiau”, – svarstė M.Ežerskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.