EUROLYGA 2023

L. Vanagienė apie I. Tobias ir D. Stagniūno reakciją: „Kaip gali nebūti ašarų?“

„Ašaros visada yra. Kaip gali nebūti ašarų, kuomet išgirsti tokį sprendimą? Nuotaikos – tikrai liūdnos“, - lrytas.lt teigė pokalbį su šiuo metu JAV esančiais Deividu Stagniūnu ir Isabella Tobias baigusi Lietuvos čiuožimo federacijos (LČF) prezidentė Lilija Vanagienė.

L. Vanagienė tikisi, kad šokėjų ant ledo poros toks sprendimas nepalauš.<br>T. Bauras
L. Vanagienė tikisi, kad šokėjų ant ledo poros toks sprendimas nepalauš.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Jan 8, 2013, 10:47 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 11:14 PM

„Gyvenimas parodys, kaip toliau viskas dėliosis. Tikrai nustebino toks sausas įstatyminis požiūris į Isabellos atvejį“, - apie Lietuvos Respublikos prezidentės Dalios Grybauskaitės sprendimą I. Tobias nesuteikti Lietuvos pilietybės išimties tvarka kalbėjo L. Vanagienė.

Vienas iš Pilietybės įstatymo 20 straipsnio punktų nurodo, kad Lietuvos Respublikos pilietybės išimties tvarka suteikiama valstybių piliečiams, kurie turi neginčijamų nuopelnų Lietuvos valstybei.

„Koks jos nuopelnas? Isabella padėjo mums išsaugoti Deividą antram olimpiniam ciklui. Aš manau, kad tai – ypatingas nuopelnas, nes Deividas po istorijos su buvusia partnere nusprendė toliau čiuožti todėl, kad sutiko labai perspektyvią ir gabią partnerę. Su Isabella jie per dvejus metus pasiekė tiek, kiek su ankstesne nebuvo pasiekę per ketverius“, - kalbėjo LČF prezidentė, kuri tikisi, kad pora nepalūš ir toliau kovos.

„Būtų labai gaila, jeigu pora toliau nečiuožtų. Mes darysime viską ir stengsimės, kad jie toliau čiuožtų, siektų aukštų rezultatų ir atitiktų visus kriterijus pagal tą įstatyminę raidę, kurios reikia, kad Isabella gautų pilietybę. Jeigu jie stiprūs sportininkai ir jeigu tiki savo pergalėmis, tai jų neišskirs“, - apie porą, kuri šį mėnesį Zagrebe turėtų varžytis Europos čempionate, kalbėjo L. Vanagienė, kuri užsiminė, kad Deividas buvo patraukęs kitų šalių dėmesį.

„Kuomet sportininkas yra geriausių Europos čempionato čiuožėjų dešimtuke, jis negali nesulaukti kitų dėmesio? Jis pasaulio „Grand Prix“ etape laimėjo bronzą. Tai labai aukšto lygio varžybos. Apie tuos pasiūlymus daugiau kalbėti nesinori, nes Deividas yra nusiteikęs kovoti po Lietuvos vėliava“, - teigė L. Vanagienė.

D. Stagniūnui ši istorija – jau antroji. Prieš trejus metus Lietuvos pilietybę norėjo gauti buvusi čiuožėjo partnerė iš JAV Katherine Copely, tačiau ji išgirdo tokį pat atsakymą, kaip ir I. Tobias. Vėliau K. Copely patyrė sunkią traumą ir turėjo pasitraukti iš profesionalaus sporto.

Paklausta, ar jau antrasis toks sprendimas nėra signalas Lietuvai, kad reikia auginti šokėją ant ledo iš Lietuvos, L. Vanagienė tvirtino, kad viskas nėra taip paprasta – porai reikia ne tik talento ir finansų.

„Mes neturime šokių ant ledo trenerio. Neturime sporto bazių, kurios veiktų visus metus. Neturime tokio trenerio, su kuriuo dabar dirba Deividas ir Isabella. Juk tai – geriausias treneris pasaulyje, kuris išugdė olimpinius ir pasaulio čempionus.

Mes tikrai judėsime pirmyn. Turime talentingų čiuožėjų, tačiau neturime sąlygų ir finansų, kad būtų galima išsiųsti du lietuvius dirbti užsienyje. Tai itin brangu. O kada vienas - lietuvis, o kitas – iš kitos šalies... Tai – žymiai pigiau, nes partnerio tėvai visuomet dengia didelę dalį išlaidų. Isabellos tėvų indėlis – taip pat didelis, jie juk apmoka dalį išlaidų“, - teigė LČF prezidentė, kuri yra linkusi sekti pasaulinėmis tendencijomis.

„Visame pasaulyje pamatysite, kad dauguma porų – mišrios. Surasti partnerį, kuris atitiktų ir charakteriu, ir čiuožimo stiliumi, yra be galo sudėtinga. Rusai į savo rinktinę ima japonę. Ten tiek daug čiuožėjų, tačiau jie nežiūri“, - kalbėjo L. Vanagienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: prezidento rinkimai – ko nemato Vilniaus burbulas?