EUROLYGA 2023

Po treniruotės Vilniuje čempionė baisėjosi Lazdynų baseinu

Olimpinė čempionė Rūta Meilutytė į Lietuvą grįžo vėlyvą antradienio vakarą, tačiau kitą dieną jau 6 valandą pradėjo treniruotę Vilniaus Lazdynų baseine. Plimute, kur gyvena ir treniruojasi 15-metė plaukikė, tuo metu buvo vos 4 valanda. „Vakar sunkiai užmigau, todėl iš pradžių buvo sunku. Bet išgėriau kavos ir dabar viskas gerai“, - po treniruotės šypsojosi sportininkė.

R. Meilutytės treniruotė Vilniuje.<br>D. Umbrasas
R. Meilutytės treniruotė Vilniuje.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

2013-01-09 17:50, atnaujinta 2018-03-13 22:27

Į Lietuvą R. Meilutytė grįžo atsiimti Metų sportininkės apdovanojimo. Oficialų geriausio Lietuvos sportininko apdovanojimą R. Meilutytė laimėjo Lietuvos tautinio olimpinio komiteto, Kūno kultūros ir sporto departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės, loterijų bendrovės „Olifėja“ ir dienraščio „Lietuvos rytas“ rengiamuose rinkimuose, kuriuose balsavo beveik 17 tūkstančių žmonių.

„Sužinojusi labai apsidžiaugiau. Smagu, kad žmonės įvertina mano darbą ir pastangas. Man tai didžiulis laimėjimas“, - kalbėjo R. Meilutytė.

Lietuvoje sportininkė neužsibus. Jau ankstų ketvirtadienio rytą ji grįš atgal į Didžiąją Britaniją. Pirmosios varžybos šį sezoną R. Meilutytės po kelių savaičių laukia Liuksemburge, o svarbiausias sezono startas – vasarą Barselonoje vyksiantis pasaulio čempionatas ilgame baseine.

Ambicingus planus puoselėjanti mergina negali nutraukti treniruočių proceso, todėl grįžusi į Lietuvą mina Lazdynų baseino slenkstį.

Jis sportininkei puikiai pažįstamas. „Kai buvau maža, čia vyko pirmasis mano Lietuvos čempionatas. Geri prisiminimai. Aštuntame take plaukiau“, - prisiminė sportininkė.

Tiesa, atsigręžus į plaukimo takus jos veide pasirodė apmaudas. Baseinas visiškai nepasikeitė.

„Situacija tik prastėja. Tikrai gaila, žinant, kokie talentingi sportininkai čia treniruojasi. Gaila matyti tokias sąlygas. Sportininkai negali čia iki galo įgyvendinti treniruočių ir tikslų. Pažiūrėkite, čia net vėliavėlių nėra ties 5 m riba, - mostelėjo sportininkė. - Reikia žiūrėti į lubas, lempas skaičiuoti ir žiūrėti, kad į sieną neatsitrenktum. Net nežinau, ar čia salė yra. Tikrai norėtųsi, kad tie baseinai būtų pagerinti. Nebūtinai nauji, bet kad sąlygos kažkiek geresnės būtų.“

- Iki pasaulio rekordo jums trūksta vos 0,76 sek. (100 m plaukimo krūtine 50 m baseine rekordas – 1 min. 4,45 sek. - Red.). Šis skirtumas atrodo didelis ar ne?

- Pernai savo asmeninį rezultatą pagerinau beveik 2 sek., tai gal ir nėra didelis. Tačiau nežinau, kaip bus. Manau, kad svarbiausia yra pagerinti asmeninį rezultatą, o rekordas jau kai bus, tada. Bent jau iki Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių tas 0,76 sek. Neatrodo labai sunku. Bet gali pagerinti ir kuri nors kita.

- Ar skyrėsi ši treniruotė nuo to, kaip dirbate Plimute?

- Nelabai, čia buvo tradicinė treniruotė, visada kažką panašaus darome, tik gal šita treniruotė šiek tiek lengvesnė. Ir vanduo geresnės temperatūros, šiltesnis.

- Ar šiuo metu yra techninių dalykų, kuriuos stengiatės patobulinti?

- Visada yra ką pagerinti, niekieno plaukimas nėra tobulas. Dėl to treniruotėse visada stengiamės pakeisti kažką, jei matome, kad bus geriau.

- Gal išbandysite jėgas 200 m distancijoje?

- Bandysime. Žinoma, ne pasaulio čempionate, bet vietinėse varžybose. Žiūrėsime, kaip seksis, nes nelabai tam ruošiamės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?