EUROLYGA 2023

R. Meilutytė: „Man svarbiausia žmonių pagarba ir nuoširdumas“ (papildyta)

Rūta Meilutytė sugrįžo į Lietuvą. Olimpinė čempionė, gerbėjus 2012 metais džiuginusi ne vienu nauju rekordu, į gimtinę sugrįžo atsiimti Metų sportininkės apdovanojimo. Oficialų geriausio Lietuvos sportininko apdovanojimą R. Meilutytė laimėjo Lietuvos tautinio olimpinio komiteto, Kūno kultūros ir sporto departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės, loterijų bendrovės „Olifėja“ ir dienraščio „Lietuvos rytas“ rengiamuose rinkimuose, kuriuose balsavo beveik 17 tūkstančių žmonių.

Į gimtinę plaukikė sugrįžo atsiimti Metų sportininkės apdovanojimo.<br>D. Umbrasas
Į gimtinę plaukikė sugrįžo atsiimti Metų sportininkės apdovanojimo.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Jan 9, 2013, 7:19 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 10:54 PM

Plaukikė surinko 13 tūkst. 249 balsus ir buvo absoliuti lyderė jau nuo rinkimų pradžios.

„Manau, kad bet koks trejetukas būtų buvęs teisingas. Žinoma, man labai smagu, kad žmonės įvertino mano darbą, parodė pagarbą. Tai didelis mano pasiekimas. Man svarbiausia žmonių pagarba ir nuoširdumas. Jeigu jie tai parodo – man tai didelis laimėjimas.

Bet aš manau, kad visi atletai nusipelnė laimėti“, - teigė antradienio vakarą į Vilnių atsiimti Lietuvos Metų sportininkės apdovanojimo atvykusi Rūta Meilutytė.

Trečiadienį olimpinei ir pasaulio čempionei R. Meilutytei per 2012 metų Lietuvos Metų sportininko apdovanojimus bus įteiktas „Šaulys“, kasmet atitenkantis geriausiam šalies atletui.

- Dar Anykščiuose sakėte, kad nežinote, ar pergalė pasaulio čempionate, ar olimpiadoje – geresnė. Ar dabar jau galite pasakyti?

- Nežinau. Kiekvienas plaukimas turėjo savo reikšmę. Viskas priklauso nuo to, kokius tikslus  užsibrėži. Pasaulio čempionate mano tikslas buvo pagerinti savo rezultatus ir tobulėti. Manau, kad tai ir padariau. Esu patenkinta visais savo metų pasirodymais. Žinoma, kai kurie buvo geresni.

- Kas jums pranešė, kad tapote Metų sportininke?

- Niekas nepasakė. Apie tai perskaičiau internete.

- Ar tikėjotės, kad laimėsite „Šaulį“?

- Man minėjo Anykščiuose, kad esu kandidatė laimėti, tačiau tikrai nesitikėjau.

- Ar pati balsavote?

- Ne. Nepagalvojau.

- Kam būtumėt atidavusi balsą?

- Jeigu galėčiau, tai visiems.

- Nenustebino didelis balsų skirtumas tarp jūsų ir Lauros Asadauskaitės-Zadneprovskienės? Beje, ar tas trejetukas: jūs, Laura ir Jevgenijus Šuklinas – teisingas?

- Manau, kad bet koks trejetukas būtų buvęs teisingas. Žinoma, man labai smagu, kad žmonės įvertino mano darbą, parodė pagarbą. Tai didelis mano pasiekimas. Man svarbiausia žmonių pagarba ir nuoširdumas. Jeigu jie tai parodo – man tai didelis laimėjimas.

Bet aš manau, kad visi atletai nusipelnė laimėti.

- Trečiadienį per 2012 Metų sportininko apdovanojimus jums bus įteiktas 30 tūkstančių litų čekis. Ką veiksite su šiais pinigais?

- Nežinau dar. Na, tai privatu. Kol kas dar nenusprendžiau. Galbūt tai bus ir nauji „Converse“ bateliai. (Juokiasi).

Rinkimų dešimtukas:

1. Rūta Meilutytė (plaukimas) – olimpinė čempionė (100 m krūtine), Europos rekordininkė  13 249 tšk.

2. Laura Asadauskaitė (šiuolaikinė penkiakovė) – olimpinė čempionė, Europos čempionė, pasaulio taurės laimėtoja  - 4445 tšk.

3. Jevgenijus Šuklinas (kanojų irklavimas) – olimpinis vicečempionas, Europos čempionato bronzos laimėtojas (200 m vienviete kanoja) - 2757 tšk.

4. Evaldas Petrauskas (boksas) – olimpinių žaidynių bronzos laimėtojas (svorio kategorija iki 60 kg) - 2376 tšk.

5. Aleksandras Kazakevičius (graikų-romėnų imtynės) – olimpinių žaidynių bronzos laimėtojas, Europos čempionato bronzos laimėtojas (svorio kategorija iki 74 kg) - 1907 tšk.

6. Jonas Valančiūnas (krepšinis, geriausias 2012 m. Lietuvos krepšininkas) - 1858 tšk.

7. Simona Krupeckaitė (dviračių trekas) – pasaulio vicečempionė (sprintas), Europos čempionė (keirinas) ir bronzos (sprintas) laimėtoja, olimpinių žaidynių 5-osios vietos laimėtoja (sprintas) - 1843 tšk.

8. Gintarė Scheidt (buriavimas) – pasaulio čempionė, olimpinių žaidynių 6-osios vietos laimėtoja („Laser Radial“ klasė) - 1446 tšk.

9. Virgilijus Alekna (lengvoji atletika) – olimpinių žaidynių 4-osios vietos laimėtojas, Deimantinės lygos varžybų 2-osios vietos laimėtojas (disko metimas) - 1417 tšk.

10. Austra Skujytė (lengvoji atletika) – olimpinių žaidynių 5-osios vietos laimėtoja (septynkovė), pasaulio uždarųjų patalpų čempionato bronzos laimėtoja (penkiakovė) - 1269 tšk.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.