EUROLYGA 2023

Rūtos diena: treniruotė, apsilankymas „Lietuvos ryto“ redakcijoje, apdovanojimai

„Plimute mano dienotvarkė yra gerokai paprastesnė“, - nusijuokė olimpinė čempionė Rūta Meilutytė. Į Lietuvą 15-metė plaukikė grįžo vėlų antradienio vakarą. Trumpam. Atgal į Plimutą, kur gyvena ir treniruojasi, ji išskris ketvirtadienį anksti ryte. Trečiadienį sportininkės vos spėjo suktis: ryte - treniruotė, susitikimas su premjeru, vizitas į „Lietuvos ryto“ redakciją, o vakare – iškilminga apdovanojimų ceremonija.

R. Meilutytė ir treneris J. Ruddas susitiko su portalo lrytas.lt vyriausiuoju redaktoriumi L. Dapkumi.<br>D. Umbrasas
R. Meilutytė ir treneris J. Ruddas susitiko su portalo lrytas.lt vyriausiuoju redaktoriumi L. Dapkumi.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 9, 2013, 5:44 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 10:27 PM

Į Lietuvą R. Meilutytė grįžo atsiimti Metų sportininkės apdovanojimo. Oficialų geriausio Lietuvos sportininko apdovanojimą plaukikė laimėjo Lietuvos tautinio olimpinio komiteto, Kūno kultūros ir sporto departamento, loterijų bendrovės „Olifėja“ ir dienraščio „Lietuvos rytas“ rengiamuose rinkimuose, kuriuose balsavo beveik 17 tūkstančių žmonių.

Trečiadienis R. Meilutytei prasidėjo dar neprašvitus. Jau 6 val. ji plušėjo Lazdynų baseine. Didžiojoje Britanijoje tuo metu buvo vos 4 val.

„Vakar sunkiai užmigau, todėl iš pradžių buvo sunku. Bet išgėriau kavos ir dabar viskas gerai. Negaliu išsimušti iš ritmo. Ruošiamės varžyboms, stengiamės išpildyti visą programą kaip galima geriau. Todėl ir treniruotė prasidėjo 6 val. Ką darysi, grįžusi pamiegosiu“, - apmaudo neliejo sportininkė.

Po dvi valandas trukusios treniruotės sportininkė skubėjo persirengti ir išvyko į Vyriausybę. Ten ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius priėmė olimpines čempiones R. Meilutytę ir penkiakovininkę Laurą Asadauskaitę.

Premjeras plaukikei pažadėjo ieškoti galimybių, kaip spręsti tarptautinio lygio plaukimo baseinų trūkumo Lietuvoje problemą.

„Deja, šių metų biudžete, sudarytame dar ankstesnės Vyriausybės, lėšos baseinui nebuvo numatytos. Surengsime bendrą Finansų ministerijos, Vilniaus miesto savivaldybės, Kūno kultūros ir sporto departamento atstovų posėdį, į kurį pakviesime ir LPF prezidentą. Tikimės, kad visi kartu rasime sprendimą“, – teigė Vyriausybės vadovas.

Po pokalbio su premjeru plaukikė kartu su treneriu Jonu Ruddu, Lietuvos plaukimo federacijos (LPF) prezidentu Tomu Kučinsku ir viceprezidentu Mindaugu Špoku nuskubėjo į „Lietuvos ryto“ redakciją.

Olimpinė čempionė dalyvavo Edmundo Jakilaičio laidoje „Lietuva tiesiogiai“. Vėliau sportininkė susitiko su portalo lrytas.lt redaktoriumi Liudu Dapkumi. Šis sportininkei padovanojo „Lietuvos ryto“ išleistų knygų apie svarbius Lietuvos ir pasaulio įvykius.

Vakare sportininkės laukia iškilminga apdovanojimų ceremonija, kur jai bus įteikta S. Kuzmos skulptūra „Šaulys“.

„Sužinojusi labai apsidžiaugiau. Smagu, kad žmonės įvertina mano darbą ir pastangas. Man tai didžiulis laimėjimas“, - kalbėjo R. Meilutytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.