EUROLYGA 2023

Klaipėdos „Dragūnui“ - serbų pasiūlymas žaisti dvejas rungtynes Lietuvoje

Gali būti, kad Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai vasario mėnesį abi Europos Iššūkio taurės turnyro aštuntfinalio rungtynes su Serbijos Kragujevaco „Radnički“ ekipa žais Klaipėdoje. Tokį pasiūlymą „Dragūno“ ekipos treneriui Artūrui Juškėnui pateikė Serbijos klubo vadovybė, rašo „Vakarų ekspresas“.

Pirmą kartą patekę į Europos Iššūkio taurės turnyro aštuntfinalį Klaipėdos „Dragūno" rankininkai abejas rungtynes gali žaisti savo namuose.<br>M. Patašius
Pirmą kartą patekę į Europos Iššūkio taurės turnyro aštuntfinalį Klaipėdos „Dragūno" rankininkai abejas rungtynes gali žaisti savo namuose.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 10, 2013, 12:06 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 10:24 PM

Pagal pirminius planus, pirmoji šių ekipų akistata turėjo vykti vasario 16-17 dienomis Klaipėdoje, o atsakomoji dvikova - po savaitės, vasario 23-24 dienomis, Serbijoje.

„Susirašinėjome laiškais su Serbijos klubo atstovais. Iš pradžių jie siūlė abejas rungtynes žaisti Serbijoje, tačiau mes atsisakėme, kadangi mums tai būtų lyg susitaikymas su pralaimėjimu. Mes taip stipriai nepasitikime savo jėgomis, kad įveiktume serbus jų pačių arenoje. Be to, norime, kad šias itin svarbias rungtynes Klaipėdoje galėtų pamatyti ištikimi mūsų komandos sirgaliai, - situaciją aiškino A. Juškėnas.

- Vėliau serbai pasiūlė abejas rungtynes žaisti Klaipėdoje, tačiau prašo piniginės kompensacijos. Dar vyksta derybos dėl sumų. Jei piniginė suma bus panaši į tą, kurią mes išleistume vykdami į Serbiją, tuomet, žinoma, sutiksime su jų sąlygomis. Klaipėdoje mums žaisti daug parankiau. Jaučiasi serbų pasitikėjimas savo jėgomis. Jie tiki, kad mus be didesnio vargo gali įveikti ir Klaipėdoje. Mums tai tik papildomas iššūkis ir didesnė motyvacija įrodyti, ko mes išties esame verti“, - pridūrė Klaipėdos ekipos treneris.

Dragūniečiai norėtų, kad abejos rungtynės mūsų mieste vyktų vasario 22-23 dienomis.

„Mes pateikėme tokį siūlymą, dabar laukiame atsakymo. Jei serbų sąlygos netenkins, tuomet vienerias rungtynes žaisime namuose, kitas - išvykoje. Apie variantą žaisti abi rungtynes Serbijoje - net nemąstome“, - pabrėžė A. Juškėnas.

Primename, kad pirmajame etape „Dragūno“ rankininkai ypač sėkmingai kovėsi Moldovoje: įveikė Kipro, Moldovos ir Anglijos ekipas ir B grupėje užėmė pirmąją vietą.

Klaipėdiečiai spalio mėnesį 29:21 (15:12) palaužė Kipro „SPE Strovolos“ komandą, 28:24 (16:12) įveikė šeimininkus - Moldovos „Olimpus-85-USEFS“ rankininkus ir 47:24 (26:13) sutriuškino „Ruislip Eagles“ (Anglija) ekipą.

Klaipėdiečiai šešioliktfinalyje palaužė 14-a kartų Ukrainos čempionę - Zaporožės ZTR ekipą.

„Dragūniečiai“ namuose galingus varžovus įveikė 27:22 (14:9), o Ukrainoje nusileido varžovams 24:29 (11:12), bet pateko į kitą etapą, nes svečiuose įmetė daugiau įvarčių nei oponentai.

Būsimi klaipėdiečių varžovai - Kragujevaco „Radnički“ rankininkai į Europos Iššūkio taurės aštuntfinalį iškopė per du mačus net 20 įvarčių skirtumu (rezultatais 38:25 ir 33:26) palaužę Graikijos atstovus iš „Pas Aeuropos Edessas“ klubo. Jie kovas pradėjo nuo antrojo etapo, o klaipėdiečiams teko rungtyniauti nuo pirmojo etapo.

„Serbų rankinio mokykla - itin galinga. Be to, varžovai - karšto būdo ir tikri kovotojai. Jau tai galima suprasti vien sprendžiant iš Lietuvos ir Serbijos krepšinio dvikovų. Laukia karšta dvikova“, - sakė A. Juškėnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.