EUROLYGA 2023

Naujiems iššūkiams besirengiantis J. Šuklinas į Portugaliją išsivežė ir bokso pirštines

Olimpinį sidabrą pernai iškovojęs Jevgenijus Šuklinas neketina sustoti. Pačiame jėgų žydėjime esantis irkluotojas šiemet yra suplanavęs daugybę startų, kuriems rengtis pradėjo dar prieš Naujuosius metus.

„Malonu, kai žmonės palaiko, prieina, nori pabendrauti, bet mano gyvenimas nuo to nepasikeitė. Mano požiūris liko toks pat, sportuoti reikia tiek pat, draugai yra tie patys, tik „Facebook” paskyroje jų gerokai padaugėjo”, – nusijuokė J. Šuklinas.<br>TV3
„Malonu, kai žmonės palaiko, prieina, nori pabendrauti, bet mano gyvenimas nuo to nepasikeitė. Mano požiūris liko toks pat, sportuoti reikia tiek pat, draugai yra tie patys, tik „Facebook” paskyroje jų gerokai padaugėjo”, – nusijuokė J. Šuklinas.<br>TV3
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

2013-01-13 12:49, atnaujinta 2018-03-13 20:56

Įspūdingi, nepakartojami, geriausi gyvenime – tokiais epitetais daugelis sportininkų apibūdintų metus, kai iškovojo olimpinį medalį.

Londono olimpinėse žaidynėse sidabrą laimėjęs 27 metų irkluotojas J.Šuklinas nustebina santūriais vertinimais.

„Man praėję metai buvo beveik tokie kaip visada – niekas per daug nepasikeitė.

Taip, po olimpinių žaidynių, kai pasiekiau savo tikslą, buvo didelis pakilimas, bet vėliau viskas grįžo į savo vietas.

Toliau sportuoju, juk niekas į priekį nepraleis vien dėl to, kad esu olimpinis prizininkas.

Kaip tik visi labiau nori aplenkti”, – šypsojosi Visagine užaugęs J.Šuklinas.

Geriausių 2012 metų Lietuvos sportininkų rinkimuose jis užėmė 3-iąją vietą, į priekį praleidęs tik olimpines čempiones – daugiausia balsų surinkusią plaukikę Rūtą Meilutytę ir penkiakovininkę Laurą Asadauskaitę.

Prizines vietas Londone užėmę sportininkai po žaidynių vos spėjo priiminėti sveikinimus ir apdovanojimus.

Gatvėje juos stabdydavo praeiviai, žurnalistai atakavo klausimais, įvairūs veikėjai vertėsi per galvą siekdami pakviesti į renginius. Visi norėjo pasišildyti atletų šlovės spinduliuose.

„Malonu, kai žmonės palaiko, prieina, nori pabendrauti, bet mano gyvenimas nuo to nepasikeitė. Mano požiūris liko toks pat, sportuoti reikia tiek pat, draugai yra tie patys, tik „Facebook” paskyroje jų gerokai padaugėjo”, – nusijuokė sportininkas.

Premiją investavo į butą

Olimpinėje trasoje J.Šuklinas yrėsi ne tik medalio link – iškovotas sidabras sportininkui paklojo tvirtus ateities pamatus. Už gautą 200 tūkst. litų premiją irkluotojas nusipirko butą Vilniuje.

„Tai buvo geras tramplinas gyvenime, galėjau ką nors investuoti į ateitį. Sportininkai dažnai galvoja tik apie sportą ir kartais pamiršta pagalvoti apie save ir savo ateitį, todėl baigę karjerą turi problemų.

Aš susitvarkiau gyvenimą ir toliau galiu ramiai sportuoti”, – sakė irkluotojas.

Šiemet startuos ir dvivietėje

Olimpinį sidabrą J.Šuklinas iškovojo vienviečių kanojų 200 metrų sprinto rungtyje, bet šį sezoną jis tikisi išbandyti dvivietę kanoją ir kartu su Tomu Gadeikiu dalyvauti Europos ir pasaulio čempionatuose 1000 m rungtyje.

„Noriu šiek tiek pailsėti nuo vienvietės, norisi eksperimentuoti, išbandyti save kitur. Ieškodamas porininko didelio pasirinkimo neturėjau – mat Tomas vienintelis iš kitos pusės irkluoja, o valtyje tai labai svarbu.

Žinoma, į medalius pasaulio čempionate gal ir nepretenduosime, bet Europos čempionate tikimės pasirodyti neblogai”, – svarstė J.Šuklinas.

Lietuvoje nėra kur irkluoti

Iš karto po Metų sportininkų apdovanojimo ceremonijos trečiadienį J.Šuklino laukė kelionė į treniruočių stovyklą Portugalijoje.

Skrydis buvo numatytas 4 valandą ryto, tačiau irkluotojas neskubėjo namo.

„Pamiegosiu lėktuve, dar norisi pabendrauti su draugais. Juk nedažnai susitinkame”, – nusišypsojo sportininkas.

Lietuvoje užšalus ežerams treniruočių bazė Portugalijoje tampa antraisiais J.Šuklino namais.

„Lietuvoje žiemą neturime kur irkluoti, nėra sąlygų. Kai Visagine veikė atominė elektrinė, dar galėjome bent truputį pasportuoti, nes ten vanduo neužšaldavo.

O dabar – savaitė Lietuvoje ir trys Portugalijoje. Ir taip visą žiemą, kol mūsų ežerai atšils.

Net nežinau, kur dabar gyvenu. Gal Portugalijoje? (Juokiasi.) Juk ten būnu triskart ilgiau nei Vilniuje ir Visagine.

Daug kur lankėmės ieškodami vietos, kur sportuoti. Portugalija mums puikiai tinka. Ten nėra labai šilta arba labai šalta, dažnai lyja, bet tokie orai mums tinka. Turime visas sąlygas sportuoti”, – pasakojo J.Šuklinas.

Bokso pamokų nepamiršo

Vykdamas į stovyklą J.Šuklinas prie būtiniausių daiktų įsidėjo ir bokso pirštines – sportininkas bokso salėje lankosi tris kartus per savaitę.

„Praėjusį kartą Portugalijoje draugams parodžiau keletą smūgių, visiems labai patiko, todėl ir šį kartą paėmiau. Kiti net patys nusipirko, galėsime pasiboksuoti vakarais”, – juokėsi irkluotojas.

Boksas J.Šuklino gyvenime atsirado anksčiau nei irklavimas. Į treniruotę 7-metį berniuką atvedė tėvas, pats buvęs profesionalus boksininkas.

„Kai reikėjo rinktis tarp irklavimo ir bokso, turėjau rimtų dvejonių. Priėmiau teisingą sprendimą, bet į bokso salę vis tiek nueinu”, – sakė sportininkas.

Šokdamas pasiilgo sporto

Po olimpinių žaidynių J.Šuklinas nevyko atostogauti į šiltuosius kraštus, nesimėgavo ramybe hamake ir netinginiavo prie televizoriaus ekrano.

Sportininkui geriausias būdas pailsėti – pabėgti nuo rutinos.

Jis neatmetė pasiūlymo kartu su bronzą Londone iškovojusiu boksininku Evaldu Petrausku vykti į UNICEF misiją Siera Leonėje ir dalyvauti šokių projekte.

„Šokių projektas padėjo pailsėti nuo sporto. Ten taip pat reikia fiziškai judėti, tačiau kitaip.

Po to vėl norėjosi grįžti į sportą. O jei būčiau gulėjęs ir nieko neveikęs, būčiau aptingęs ir grįžti į treniruotes būtų buvę sunkiau”, – pasakojo sportininkas.

Brangina laisvas akimirkas

Dvi, o kartais ir trys treniruotės per dieną laisvo laiko sportininkui beveik nepalieka. Todėl kiekvieną laisvą minutę jis stengiasi skirti šeimai ir draugams.

„Lietuvoje treniruotes galiu šiek tiek koreguoti, grafiką pastumdyti taip, kad būtų patogu, o Portugalijoje tvarkaraštis itin griežtas. Jeigu tuo metu turi būti treniruotė ant vandens – vadinasi, bus ir nesvarbu, kokie orai.

Visagine bandau pasinaudoti kiekviena diena, pasivaikščioti, susitikti su draugais, pabūti su tėvais – juk labai retai matomės.

Nemėgstu bendrauti internetu. Virtualiai tik pasiteirauju, kaip sveikata, o grįžus aptariame visas naujienas”, – sakė J.Šuklinas.

Laukia daugybė startų

Prakaitą treniruotėse liejančio sportininko šį sezoną laukia ne vienas rimtas išbandymas.

Visą sezoną vyks pasaulio taurės etapai, birželį Ispanijoje rengiamas Europos čempionatas, liepą J.Šuklinas dalyvaus paskutinėje savo universiadoje, o rugpjūtį laukia planetos pirmenybės, kurios perkeltos į Pietų Korėją.

„Pasaulio čempionatas turėjo vykti Rio de Žaneire, bet ten nesuspėjo paruošti kanalo. Labai norėjau išbandyti tą trasą – juk ten 2016-aisiais vyks olimpinės žaidynės”, – sakė J.Šuklinas.

Sezoną irkluotojai pradės vasarį Trakuose vyksiančiame Lietuvos žiemos čempionate.

„Kiekvienas startas man svarbus, niekur nevažiuoju kaip į treniruotę. Ir Lietuvos čempionate atidirbu kaip olimpinėse žaidynėse”, – tikino sportininkas.

Prieš sezoną irkluotojas nebuvo linkęs žarstyti pažadų ir kelti tikslų.

„Reikia dar daug visko padaryti. Tik kai matau treniruočių rezultatą, galiu kelti tikslus ir ką nors planuoti.

Dar neturiu pasaulio čempiono titulo, tad, žinoma, norėtųsi jį iškovoti”, – prisipažino J.Šuklinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.