EUROLYGA 2023

Pasaulio rankinio čempionate – istorinė Tuniso pergalė

A grupė. Tuniso rinktinė pasimokė iš klaidų, kurios šeštadienį sutrukdė jai įveikti Prancūzijos komandą. Antrajame ture tunisiečiai atlaikė varžovų šturmą ir pirmą kartą istorijoje nugalėjo Vokietijos rankininkus 25:23 (13:13).

Vokietijos ir Tuniso rinktinių susitikimas.<br>AP
Vokietijos ir Tuniso rinktinių susitikimas.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V. Eidvilas

Jan 14, 2013, 2:39 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 8:24 PM

A grupė. Tuniso rinktinė pasimokė iš klaidų, kurios šeštadienį sutrukdė jai įveikti Prancūzijos komandą. Antrajame ture tunisiečiai atlaikė varžovų šturmą ir pirmą kartą istorijoje nugalėjo Vokietijos rankininkus 25:23 (13:13).

Afrikos čempionai didžiąją rungtynių dalį pirmavo 1-2 įvarčių skirtumu, o antrajame kėlinyje nė karto neleido vokiečiams išsiveržti į priekį. Sunkiausioje padėtyje Tuniso komanda atsidūrė antrojo kėlinio viduryje, kai 43-ąją minutę vienas po kito iš aikštės buvo pašalinti du tunisiečiai. Tačiau kaip tik ši atkarpa komandai suteikė papildomų jėgų – likus keturiems aikštės žaidėjams tunisiečiai nepraleido nė vieno įvarčio (neskaitant baudinio, kuris buvo skirtas kartu su antruoju pašalinimu) ir galutinai patikėjo, kad gali iškovoti istorinę pergalę.

Vokiečiams visiškai nepavyko apsiginti nuo varžovų tolimų metimų. Tunisiečiai net 15 įvarčių įmetė atakuodami iš už 9 metrų linijos. Labiausiai pasižymėjo 8 kartus vokiečių vartininkus nuginklavęs Waelis Jallouzas ir 6 įvarčius įmetęs Amine‘as Bannouras.

Taip pat atkakliai A grupėje vyko amžinų varžovų argentiniečių ir brazilų dvikova. Joje kiek netikėtai stipresnė buvo Brazilijos komanda, pranokusi varžovus 24:20 (9:8).

Brazilai irgi išgyveno labai sunkių akimirkų, kai likus žaisti apie 5 minutes neteko dviejų pašalintų žaidėjų. Argentiniečiai įmetė du įvarčius, sumažino atsilikimą 19:20 ir, atrodė, perėmė iniciatyvą, bet sudėtims išsilyginus brazilai vėl padidino savo pranašumą.

Paskutinėse sekmadienio rungtynėse prancūzai nesunkiai įveikė juodkalniečius 32:20 (17:11) ir tapo vienvaldžiais A grupės lyderiais.

B grupė. Po skaudaus pralaimėjimo rusams greitai atsitiesė Islandijos rankininkai. Jie sutriuškino pirmą varžybų dieną aikštėje visas fizines ir dvasines jėgas palikusią Čilės komandą 38:22 (18:11). Kitos dvejos B grupės rungtynės baigėsi 4 įvarčių skirtumu, tačiau galutinis rezultatas neatspindėjo nei jėgų santykio, nei įvykių aikštėje.

Makedonija nugalėjo Katarą 34:30 (21:13). Makedonai jau 20-ąją minutę pirmavo 16:6, bet anksti nusprendę, kad visas darbas atliktas, atsipalaidavo ir pabaigoje leido katariečiams priartėti. Makedonijos rinktinės lyderis Kirilas Lazarovas įmetė 9 įvarčius ir buvo rezultatyviausias sekmadienio žaidėjas.

Danija įveikė Rusiją 31:27 (14:13). Europos čempionai su varžovais žaidė lyg katė su pele: vos tik rusai priartėdavo ar išlygindavo rezultatą, danai pradėdavo žaisti aktyviau ir labai greitai vėl įgydavo 4 įvarčių pranašumą. Rusai per visas rungtynes pirmavo tik kartą – rezultatu 1:0.

C ir D grupės. C ir D grupėse antrojo turo rungtynės vyks pirmadienį.

Sekmadienio rezultatai

A grupė

Brazilija – Argentina 24:20,

Tunisas – Vokietija 25:23,

Juodkalnija – Prancūzija 20:32.

Rikiuotė: Prancūzija – 4, Vokietija, Tunisas, Argentina, Brazilija – po 2, Juodkalnija – 0.

B grupė

Čilė – Islandija 22:38,

Kataras – Makedonija 30:34,

Rusija – Danija 27:31.

Rikiuotė: Danija, Makedonija – po 4, Islandija, Rusija – po 2, Kataras, Čilė – po 0.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.