EUROLYGA 2023

Liuksemburgo ir Belgijos lietuvių bendruomenės sveikino R. Meilutytę su pergale

Šeštadienį Liuksemburgo ir Belgijos lietuviai susitiko su olimpine čempione Rūta Meilutyte, Liuksemburge dalyvaujančia tradiciniame plaukimo turnyre „Euro Meet 2013“ ir atstovaujančia Britanijos „Plymouth “ sporto klubui.

R. Meilutytę sveikino lietuvių bendruomenės.
R. Meilutytę sveikino lietuvių bendruomenės.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 20, 2013, 4:40 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 3:21 PM

Ankstyvą rytą Liuksemburgo olimpinio baseino tribūnose jau būriavosi apie šimtą Liuksemburgo ir Belgijos lietuvių. Pastarieji sukorė daugiau nei du šimtus kilometrų, kad dalyvautų šiame susitikime ir palaikytų Rūtą varžybose.

Gerbėjų minią pamačiusi Rūta buvo puikiai nusiteikusi. Ji šiltai bendravo su tautiečiais, dalijo autografus ir įsiamžino bendroje nuotraukoje. Laikinoji reikalų patikėtinė Belgijoje ir Liuksemburgui Danguolė Vinciūnienė padėkojo Rūtai už tai, kad ji garsina Lietuvos vardą. Lietuvių bendruomenės Liuksemburge pirmininkė Eglė Jurienė sakė, kad Rūtos ryžtas, tvirta valia ir užsibrėžto tikslo siekis − sektinas pavyzdys mūsų vaikams. Besišypsanti Rūta dėkojo gerbėjams už paramą ir dėmesį.

Lietuvių sirgaliai, mojuojantys trispalvėmis ir išsiskiriantys kita lietuviška atributika, nustebino vietos žiūrovus savo gausa ir energingu palaikymu. Vakare per finalinius plaukimus Rūta džiugino juos lauktomis pergalėmis.

„Euro Meet 2013“ varžybose startavo ir kitas Lietuvos plaukikas Artur Kudelko iš Klaipėdos „Gintaro“ sporto klubo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.