EUROLYGA 2023

Knygos apie L. Armstrongą perkeliamos į grožinės literatūros skyrių

Lance’ui Armstrongui metų metus sekėsi maustyti antidopingo agentūras. Tačiau kai dviratininkas po 13 metų galiausiai prisipažino vartojęs dopingą, viena Sidnėjaus biblioteka nusprendė visas knygas apie amerikietį perkelti iš negrožinės į grožinės literatūros skyrių.

Neseniai pats Lance'as Armstrongas pareiškė, kad septynis kartus laimėti "Tour de France" lenktynes be dopingo neįmanoma.<br>„Reuters“
Neseniai pats Lance'as Armstrongas pareiškė, kad septynis kartus laimėti "Tour de France" lenktynes be dopingo neįmanoma.<br>„Reuters“
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 25, 2013, 10:23 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 7:00 AM

Kitaip tariant, priglausti prie romanų, apysakų ir kitų prasimanytų istorijų. Taip Manlio biblioteka elgiasi todėl, kad po L. Armstrongo prisipažinimo bet kokios knygos apie neįtikėtiną jo karjerą netenka prasmės – visos dviratininko pergalės buvo pasiektos vartojant draudžiamus preparatus.

„Visos negrožinės knygos apie Lance’ą Armstrongą – „Lance’as Armstrongas: čempiono portretai“, „Lance’o Armstrongo treniruočių programa“ ir „Lance’as Armstrongas: geriausias pasaulio čempionas“ – netrukus bus perkeltos į grožinės literatūros skyrių“, - toks skelbimas buvo neseniai iškabintas bibliotekoje.

L. Armstrongas praėjusią savaitę pagaliau prisipažino vartojęs dopingą ir tik dėl jo sugebėjęs septynis kartus nugalėti prestižinėse dviračių lenktynėse „Tour de France“. Ilgus metus amerikietis melavo draudžiamų preparatų nevartojęs, tačiau dabar iš jo jau atimti visi titulai. Be to, L. Armstrongui uždrausta grįžti į sportą.

Kol kas neaišku, ar Manlio bibliotekos Sidnėjuje pavyzdžiu paseks ir kitos bibliotekos visame pasaulyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.