EUROLYGA 2023

A. Palšytė: „Kartais atrodo, kad rusės su vakariniu makiažu bėga“

Sportuojančioms merginoms nerūpi puošnūs rūbai, aukštakulniai bateliai, blizgūs papuošalai ir makiažas. Turbūt ne vienas iš jūsų vis dar taip galvojate, kai stebite stadione prakaitą liejančias atletes. „Esame merginos, norime taip ir atrodyti“, - paneigti stereotipą skuba sportininkės.

Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Feb 18, 2013, 9:15 AM, atnaujinta Mar 11, 2018, 4:37 PM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

„Keista, nes komplimentų vis daugėja. Nors atrodo, kad pati nesikeičiu, gal kiti mane kitaip mato. Žinoma, tai malonu“, - neslėpė viena gražiausių Lietuvos sportininkų tituluojama šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė.

Dieną dalija į dvi dalis

Apsivilkusią sportiniais rūbais ją galima matyti tik treniruotėse ar varžybose. 20-metei olimpietei yra tekę paragauti ir modelio duonos. Ji buvo vienos drabužių kolekcijos veidu.

„Kasdieniame gyvenime derinu sportišką ir moterišką stilius. Kadangi treniruotės vyksta rytais, tai pirmoji dienos pusė man dažniausiai būna sportiška.

Antroje dienos pusėje jau norisi parodyti ką spintoje laikau, stengiuosi kažką moteriškesnio apsirengti.

Nevengiu džinsų, nes jie patogūs, bet šiltesniu oru renkuosi suknelę, sijoną ar šortukus“, - šypsojosi sportininkė.

Garderobą ji papildo keletą kartų per sezoną, ne tik Lietuvoje, bet ir laisvu nuo varžybų ar treniruočių metu užsienyje.

„Neperku urmu, bet kas sezoną vis kelis daiktus stengiuosi įsigyti. Keliaujant pirkiniai dažniausiai būna neplanuoti. Užsukame į prekybos centrą, pamatau patikusį daiktą ir nusiperku“, - aiškino lengvaatletė.

Į varžybas pasiima ir suknelę

Rytais skubėdama į treniruotę sportininkė prie veidrodžio praleidžia vos 10 minučių: atlieka pagrindines higienos procedūras, dieniniu kremu patepa veidą ir paryškina akis.

Šviesių veido bruožų sportininkės pagrindinė makiažo priemonė – blakstienų tušas.

„Nors daug kas galvoja, kad sportininkėms nereikia dažytis, tačiau aš esu šviesi, todėl norisi, kad akys būtų ryškesnės.

Esu aukšta ir žinau, kad žmonės gatvėje atkreipia dėmesį, tad norisi, kad pažiūrėję matytu, jog esu tvarkinga“, - pasakojo mergina.

Besiruošdama šventei sportininkė sugaišta apie valandą.

„Rudenį turime įvairiausių sportininkų apdovanojimų, priėmimų pas prezidentę, savivaldybėje, universitete.

Išvažiavus į varžybas taip pat būna uždarymo vakarai, banketai. Žinoma, ten sportininkai ir su treningais ateina, bet aš visada stengiuosi bent vieną dailesnę suknelę įsidėti, kad galėčiau moteriškiau atrodyti, nei per varžybas“, - sakė sportininkė.

Labiausiai išsiskiria rusės

Prieš pusmetį visas pasaulis aptarinėjo 19-metės lengvaatletės iš Australijos Michelle Jenneke seksualų šokį prieš startą. Sportininkė iki šiol kviečiama dalyvauti fotosesijose ir įvairių vaizdo siužetų filmavimuose.

Lengvaatletės dažnai patenka į seksualiausių sportininkių dešimtukus.

Merginos varžyboms ruošiasi ne tik treniruotėse. Reta sportininkė į stadioną žengia nepasirūpinusi savo išvaizda.

„Jei yra svarbesnės varžybos ir žinome, kad susirinks daug žiūrovų, norisi atrodyti gražiai. Nebūtų malonu, jei kaktos viduryje pūpsotų spuogas.

Žinoma, nesidedu tonos makiažo. Norisi, kad būtų natūralu ir gražu“, - pasakojo A. Palšytė.

Kalbėdama apie daugiausia dėmesio per varžybas savo išvaizdai skiriančias sportininkes A. Palšytė išskyrė Rusijos atletes.

„Esu pastebėjusi, kad rusaitės mėgsta pasidažyti. Kartais atrodo, kad bėgikės vos ne su vakariniu makiažu bėga. Būna juokinga, bet jos tikriausiai taip stengiasi į save dėmesį atkreipti.

Mūsiškės tai daro subtiliai“, - šypsojosi sportininkė.

Lengvaatlečių sportinių aprangų stilius dažniausiai priklauso nuo rėmėjų. Kiekvieną sezoną atletės gauna naujus aprangos komplektus, kurių atskiras dalis derina su anksčiau turėtais.

„Kiekviena turi savo stilių. Pavyzdžiui, prie trumpos aprangos dedasi kojines iki kelių. Daug įvairių variantų yra“, - kalbėjo A. Palšytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.