EUROLYGA 2023

Po 12 metų pertraukos – istorinis medalis Europos jaunimo žiemos olimpiniame festivalyje

Į Europos jaunimo (iki 18 metų) olimpinį žiemos festivalį išvykusi Gabrielė Leščinskaitė galvojo apie patekimą į dešimtuką, tačiau su metais vyresnėmis varžovėmis turėjusi kovoti biatlonininkė pateikė staigmeną visai Lietuvai – iškovojo istorinį medalį. Šešiolikmetė G. Leščinskaitė 10 kilometrų asmeninėse lenktynėse iškovojo sidabro medalį.

G. Leščinskaitė iškovojo sidabro medalį.
G. Leščinskaitė iškovojo sidabro medalį.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

2013-02-19 15:49, atnaujinta 2018-03-11 13:24

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

G. Leščinskaitė Rumunijoje distanciją įveikė per 32 minutes 57,6 sekundės. Vokietė M. Deigentesch ją aplenkė viena minute ir 25,5 sek.

„Medalio tikrai nesitikėjome. Manėme, kad Gabrielė šioje rungtyje turi užimti aukštą vietą, tačiau apie medalį negalvojome, juk ji metais jaunesnė už savo varžoves. Mąstėme apie dešimtuką ar dvidešimtuką“, - teigė Lietuvos biatlono federacijos (LBF) prezidentas Arūnas Daugirdas.

Paskutinį kartą medalį žiemos jaunimo olimpiniame festivalyje buvo iškovojusi Irina Terentjeva, kuri apdovanojimu džiaugėsi 2001-iais. Tai buvo vienintelis apdovanojimas šiose varžybose.

„Ši pergalė – įrodymas, kad žiemos sportas Lietuvoje nėra toks beviltiškas, kokį dažnai stengiamasi parodyti. Skiriant tinkamą dėmesį, galima surasti gabių vaikų ir išugdyti aukšto lygio sportininkus“, - kalbėjo A. Daugirdas, kuris yra įsivaikinęs sportininkę.

Medalį lietuvei, kuriai kovo 25 dieną sukaks 17 metų, garantavo taiklūs šūviai – ji neuždirbo nė vienos baudos minutės.

„Šaudymas yra jos arkliukas. Jau nuo mažens būdavo taip, kad duok Gabrielei bet kokį šautuvą ir ji tikrai pasirodys gerai. Šią savybę ji turėjo nuo pat pradžių. Jos šaudymas yra stabiliausias tarp mūsų atletų. Net nelabai žinau, ar mūsiškiai yra iš tokio atstumo be klaidų šovę“, - kalbėjo LBF prezidentas, kuris pabrėžė, jog rezultatus lėmė tinkamas požiūris į sportą.

„Biatloną pradėjome kultyvuoti nuo vienuolikos metų. Ji kruopščiai ir nuolat eidavo į treniruotes. Antrus metus ją kaip papildomą sportininkę vežamės su vyresnėmis sportininkėmis. Gabrielė yra principinga, užsispyrusi. Ji turi savo charakterį. Labai rimtai žiūri į sportą ir mokslus. Gabrielė – tikra kovotoja.“, - teigė A. Daugirdas, kuris džiaugėsi, kad jo dukra ir auklėtinė pranoko lūkesčius.

Tik aštuoniolikmetei vokietei Marion Deigentesch nusileidusi G. Leščinskaitė nemažai vilčių suteikė po sausio pabaigoje vykusio pasaulio jaunių (iki 19 metų) biatlono čempionato, kuomet toje pačioje rungtyje užėmė 11 vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.