EUROLYGA 2023

Vietoj Metų sportininkui įteikiamo S. Kuzmos „Šaulio“ gali atsirasti naujas prizas

Nuo 1994 metų kasmet geriausiam Lietuvos sportininkui įteikiamą „Šaulio“ skulptūrą gali pakeisti naujas prizas, jei Lietuvos tautiniam olimpiniam komitetui (LTOK) nepavyks susitarti su pernai mirusio autoriaus Stanislovo Kuzmos šeima dėl meno kūrinio naudojimo teisių.

Jei LTOK ir skulptoriaus S. Kuzmos šeimai nepavyks susitarti, „Šaulį“ gali pakeisti kitas prizas.<br>R. Danisevičius
Jei LTOK ir skulptoriaus S. Kuzmos šeimai nepavyks susitarti, „Šaulį“ gali pakeisti kitas prizas.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Nenartavičius („Lietuvos rytas")

Feb 21, 2013, 5:15 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 9:11 AM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

„Skulptoriaus šeima nesutinka parduoti mums „Šaulio“ patento, todėl gali būti, kad jis bus tiražuojamas ir jį galės nusipirkti bet kas. Tokiu atveju tektų skelbti konkursą dėl naujo prizo Metų sportininkui“, - sakė LTOK generalinis sekretorius Valentinas Paketūras.

Už šiemet Rūtai Meilutytei įteiktą skulptūrą LTOK turėjo sumokėti solidžią sumą ir tikėjosi, kad pavyks išsaugoti „Šaulio“ prizo išskirtinumą, tačiau dabar dėl to iškilo rimtų abejonių.

Ketvirtadienį įvykusiame LTOK vykdomojo komiteto posėdyje buvo svarstomas dar vienas klausimas, susijęs su garsiu skulptoriumi. LTOK yra gavęs Labdaros ir paramos fondo „VU profesoriaus Algimanto Marcinkevičiaus mokinių klubas“ prašymą prisidėti prie S. Kuzmos skulptūrų kompozicijos „Lozoriau, kelkis“ Santariškių klinikose pastatymo.

LTOK viceprezidentas Romualdas Bakutis pasiūlė šiuos klausimus susieti ir derybose ieškoti abi puses tenkinančio sprendimo.

LTOK vykdomasis komitetas taip pat svarstė Plaukimo federacijos prašymą skirti jai papildomai 200 tūkst. litų, bet jį atmetė, nes tai iškreiptų LTOK Generalinėje asamblėjoje patvirtintus federacijų rėmimo ir lygiateisiškumo principus.

LTOK prezidentės Dainos Gudzinevičiūtės teigimu, panašių parašymų yra gauta ir daugiau.

„Asamblėjoje buvo nuspręsta, bet kai kurios federacijos reaguoja savaip. Tokie prašymai man sudaro nedidelio šantažo įspūdį“, - sakė LTOK prezidentė.

Nuspręsta gautus prašymus dėl papildomos paramos svarstyti ne anksčiau kaip metų viduryje, kai bus aiškios LTOK biudžeto vykdymo tendencijos.

LTOK posėdyje buvo pastebėta, kad Plaukimo federacijos šių metų biudžetas, sudėjus iš Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondo, LTOK ir per Lietuvos olimpinį sporto centrą gaunamas lėšas gerokai viršija milijoną litų.

Teigiama, kad federacijai yra iškilę sunkumų tariantis su 15-metės olimpinės čempionės R.Meilutytės šeima dėl jos vardo viešo naudojimo.

LTOK viceprezidento R. Bakučio teigimu, sportas tampa vis labiau komercializuotas, todėl LTOK ir federacijoms reikėtų labiau pasigilinti prekinių ženklų naudojimo subtilybes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.