EUROLYGA 2023

Prieš istorines dvikovas „Dragūno“ trenerį į neviltį varo lyderių traumos

Šalies rankinio čempionų Klaipėdos „Dragūno“ savaitgalį laukia svarbiausios sezono kovos - du Europos Iššūkio taurės aštuntfinalio susitikimai prieš Serbijos komandą Kragujevaco „Radnički“.

Klaipėdos „Dragūno” rankininkai Europos iššūkio taurės aštuntfinalyje bandys pranokti serbų „Radnički“ klubą.<br>Rkdragunas.lt
Klaipėdos „Dragūno” rankininkai Europos iššūkio taurės aštuntfinalyje bandys pranokti serbų „Radnički“ klubą.<br>Rkdragunas.lt
Daugiau nuotraukų (1)

Linas Jocius

Feb 22, 2013, 1:52 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 7:16 AM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Lietuvos klubui pavyko susitarti su serbų ekipa ir abejas Europos Iššūkio taurės aštuntfinalio rungtynes žaisti Klaipėdoje. Susitikimai vyks vasario 23-24 dienomis Klaipėdos „Dragūno“ arenoje.

Uostamiesčio ekipos patekimas į Europos Iššūkio taurės turnyro aštuntfinalio etapą – geriausias pasiekimas per klubo istoriją.

Šešioliktfinalyje Klaipėdos rankininkai gruodžio pradžioje po dviejų mačų sensacingai iš turnyro išstūmė tituluotą Zaporožės ZTR klubą, kuris pastaraisiais sezonais nuolat dalyvaudavo Čempionų lygos ir Europos taurės varžybose. Komandos strategui Artūrui Juškėnui būsimos aštuntfinalio kovos su serbais kelia galvos skausmą.

Komandą išretino traumos

Zaporožėje stebuklus demonstravęs vartininkas Aistis Pažemeckas patyrė Achilo sausgyslės traumą ir ilgam iškrito iš rikiuotės.

Rinktinės stovykloje draugiško turnyro metu kojos padikaulį susilaužė Karolis Stropus.

Dėl peties sąnario traumos aikštėje daugiau tik gynybinį vaidmenį atlieka Jonas Truchanovičius.

Pirmadienį „Dragūnas“ patyrė dar vieną smūgį: per treniruotę čiurnos raiščių plyšį patyrė rezultatyviausias ekipos žaidėjas Benas Petreikis.

Ekipos treneris realistiškai žvelgia į Klaipėdos ekipos situaciją.

- Komanda versis be pagrindinių keturių žaidėjų, kokios Klaipėdos „Dragūno“ galimybės pasipriešinti varžovams iš Serbijos? - trenerio A. Juškėno paklausė portalas lrytas.lt.

- Mūsų šansai minimalūs, galima taip sakyti. Nėra lygiavertės pamainos, kuri galėtų pakeisti lyderius. Kad ji būtų, reikia kitokios ekipos komplektacijos, daugiau pajėgių žaidėjų, o klube tokių finansinių resursų nėra.

- Nuleidžiate rankas prieš kovą?

- Ne, taip sakyti negalima. Buvome susitaikę su tomis netektimis, kurios buvo užklupusios po rungtynių su Zaporožės ekipa. Seniai žinojome, kad mums nepadės vartininkas Aistis Pažemeckas. Jonas Truchanovičius traumuotas, rinktinės stovykloje kojos padikaulį susilaužė Karolis Stropus. Po šių netekčių ekipos žaidimą performavome kitaip.

Čia visas nesėkmių sąrašas nesibaigia, pirmadienį, treniruotės metu nepavojingoje situacijoje čiurnos raiščiai plyšo rezultatyviausiam ekipos žaidėjui Benui Petreikiui.

Nėra nei resursų, nei laiko kažką pakeisti. Dabar paprasčiausiai bandysime kovoti, mus gali lydėti fortūna arba ne, tačiau nemanau, kad mes kontroliuosime rungtynes.

- Ką pavyko sužinoti apie Kragujevaco „Radnički“ ekipą?

- Nedaug surinkome informacijos. Neatnaujinama klubo svetainė, nėra internete vaizdo įrašų. Žinau tiek, kad ekipa neišgyvena savo geriausių laikų, anksčiau turėjo žymiai geresnį periodą.

Komanda neturi Serbijos rinktinės atstovų, praėjusiame sezone ekipai atstovavo keli nacionalinės ekipos žaidėjai, pasikeitus finansinėms sąlygoms, jie išvyko žaisti kitur. Neseniai klubas pakeitė trenerį.

Pastaruoju metu Serbijos čempionate Kragujevaco „Radnički“ nedideliu skirtumu pralaimėjo kelias rungtynes iš eilės. Žinant Serbijos rankinio lygį, bet kokiu atveju mūsų laukia labai pajėgus varžovas.

Jeigu mes būtume pajėgiausios sudėties ar bent jau ekipa turėtų tuos žaidėjus su kuriais planavome žaisti po rungtynių su Ukraina, kalbėčiau visai kitaip. - Kokio taktinio plano laikysitės šeštadienio ir sekmadienio rungtynėse? - Apie mūsų taktiką kalbėti sudėtinga, pagrindinis dalykas bus apsiginti ir bandyti greitai užpulti. Tačiau trečiadienio šalies čempionato rungtynės su Kauno „LSU-Lūšimi“ parodė, kad gynyboje rungtyniavome prastai, praleidome 30 įvarčių.

Puolime žaidėme žymiai geriau, pelnėme 32 įvarčius. Tačiau nemanau, kad panašų skaičių įvarčių įmesime ir serbams.

- Ar jaučiate visuomenės susidomėjimą artėjančiomis aštuntfinalio rungtynėmis?

- Taip, atlikome patys nemažai darbo, kad išplatintume informaciją apie artėjančias rungtynes. Suprantame, kad atstovaujame ne tik Klaipėdos miestą, bet ir visą Lietuvos rankinį.

Dėl to kyla pesimizmas, kad mūsų dabartinė ekipa be traumuotų žaidėjų negali deramai reprezentuoti mūsų klubo ir viso šalies rankinio. Mes patys didžiąją sezono dalį rodėme kokybiškesnį žaidimą, deja, mažai tikėtina, kad tokį lygį demonstruosime savaitgalį.

„Dragūno“ kelias Europos Iššūkio taurės varžybose

„Dragūnas“ pirmajame etape Moldovoje iškovojo tris pergales ir B grupėje užėmė pirmąją vietą. Klaipėdiečiai spalio mėnesį 29:21 (15:12) palaužė Kipro „SPE Strovolos” komandą, 28:24 (16:12) įveikė šeimininkus – Moldovos „Olimpus-85-USEFS“ rankininkus ir 47:24 (26:13) sutriuškino „Ruislip Eagles“ (Anglija) ekipą.

Kitame Europos Iššūkio taurės etape Klaipėdos ekipa susitiko su Zaporožės (Ukraina) „ZTR“ rankininkais. Pirmoji šių komandų akistata Klaipėdoje baigėsi „Dragūno“ pergale 5 įvarčių skirtumu - 27:22 (14:9).

Zaporožėje vykusioje atsakomojoje dvikovoje aikštės šeimininkams nusileido rezultatu 24:29 (11:12), tačiau to pakako, kad patektų į šių varžybų aštuntfinalį. „Dragūnui“ kelialapį garantavo tai, kad jie išvykoje pelnė daugiau (24) įvarčių, nei ZTR ekipa Klaipėdoje (22).

Serbų komanda Kragujevaco „Radnički“ kovas Iššūkio taurės turnyre pradėjo nuo antrojo etapo ir jame dukart 38:25 ir 33:26 įveikė graikų „Pas Aeropos Edessas“ ekipą.

Serbijos čempionate po 15-os rungtynių klubas užima 10-tą vietą keturiolikos ekipų turnyre, iškovojo 6 pergales ir patyrė 9 pralaimėjimus.

Skambiausios pergalės - tolimoje praeityje

Lietuvos rankinio klubų aukšti pasiekimai siejami tik su tolima praeitimi. Dabartiniais metais nė vienas klubas nėra aukštai Europos taurės turnyruose užkopęs. Dažniausiai ekipos iškrenta po pirmųjų etapų, o geriausiu atveju po II ar III etapo. Kauno „Žalgirio" moterų komanda 1967 m. ir 1968 m. laimėjo Europos čempionų taurę (prilygsta dabartinei čempionų lygai).

Kauno „Granito" vyrų komanda 1987 m. tapo IHF taurės laimėtojais, 1988 m. žaidė finale.

Vilniaus „Eglės" moterų komanda 1988 m. tapo IHF taurės laimėtojomis (IHF - Tarptautinė rankinio federacija).

Dabar IHF taurės turnyrai nevykdomi, o juos pakeitė 1991 m. įsteigta Europos rankinio federacija (EHF), kuri organizuoja Čempionų lygos, šalių taurių laimėtojų ir Iššūkio taurės turnyrus.

Kitos Iššūkio taurės aštuntfinalio poros:

„Drammen HK“ (Norvegija) - „HC Izvidač Ljubuški“ (Bosnija ir Hercegovina)

„B.B. Ankara Spor“ (Turkija) - „A.C. Doukas“ (Graikija)

„Handball Esch“ (Liuksemburgas) - RK „Spartak Vojput“ (Serbija)

„Initia Hasselt“ (Belgija) - „Azoty-Pulawy“ (Lenkija)

„IL Runar“ (Norvegija) - A.C. PAOK (Graikija)

„C.S.U. Suceava“ (Rumunija) - „SPE Strovolos“ (Kipras)

„SKA Minsk“ (Baltarusija) - „Pallamano Pressano“ (Italija)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.