EUROLYGA 2023

„Dragūno“ treneris A. Juškėnas: „Vyrai kovėsi krisdami iš nuovargio“

Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai Europos Iššūkio taurės turnyro aštuntfinalyje namuose pirmosiose rungtynėse 30:28 (16:15) įveikė svečius iš Serbijos, Kragujevaco „Radnički“ klubą. Antroji dvikova jau sekmadienį Klaipėdos „Dragūno“ arenoje 17 valandą. Ekipos vyriausiasis treneris A. Juškėnas ir po pirmosios pergalės tvirtina, kad jo treniruojamos ekipos šansai yra nedideli, dviejų įvarčių trapi persvara nieko nereiškia.

A. Juškėnas (dešinėje) ir po pirmosios pergalės tvirtina, kad jo treniruojamos ekipos šansai Europos Iššūkio taurės aštuntfinalyje yra nedideli, dviejų įvarčių trapi persvara nieko nereiškia.<br>Rkdragunas.lt
A. Juškėnas (dešinėje) ir po pirmosios pergalės tvirtina, kad jo treniruojamos ekipos šansai Europos Iššūkio taurės aštuntfinalyje yra nedideli, dviejų įvarčių trapi persvara nieko nereiškia.<br>Rkdragunas.lt
Daugiau nuotraukų (1)

Linas Jocius

Feb 24, 2013, 11:59 AM, atnaujinta Mar 11, 2018, 5:01 AM

- Treneri, kokios jūsų vadovaujamos ekipos pergalės priežastys? - lrytas.lt paklausė A. Juškėno.

- Visų pirma vyrų kovingumas, noras nepasiduoti, laimėti, nenuleisti rankų. Tai padėjo įgyti trapų dviejų įvarčių pranašumą.

Meistriškumu serbai nenustebino, panašaus lygio ekipos ir tikėjomės.

- Pasiekta dviejų įvarčių persvara, ar tai didelis privalumas atsakomojoje dvikovoje?

- Šeštadienį buvo momentų, kai pirmavome 4 įvarčiais ir mačą galėjome laimėti solidžiu 5-6 įvarčių pranašumu. 2 įvarčiai – trapi persvara, tai beveik niekas. Galėjome tokiu pat skirtumu ir pralaimėti arba dar didesniu.

- Atsakomoji kova jau sekmadienį, vėl Klaipėdos „Dragūno“ arenoje, tai jūsų treniruojamos ekipos privalumas. 

- Žiūrovų palaikymas mūsų pusėje, arena šeštadienį buvo perpildyta, netilpę žmonės internetinę transliaciją stebėjo bare. Taip, jų palaikymas daug ką reiškia, žinoma, suteikia papildomos motyvacijos.

Didelis klausimas, kaip sekmadienį mūsų rankininkai atrodys, kiek turės jėgų? Šeštadienį jie negailėjo savęs. Vyrai iš nuovargio griūdami kovėsi.

- Prieš pirmąją kovą teigėte, kad „Dragūno“ galimybės yra labai minimalios. Kokios mintys prieš sekmadienio kovą?

- Lygiai taip pat ir dabar teigiu, kad mūsų šansai yra minimalūs. Jie ne geresni, nei prieš pirmąjį susitikimą. Kas supranta rankinį, matė, kad mūsų ekipa susiduria su didelėmis problemomis, kai varžovai užspaudžia vieną mūsų rankininką.

Tiesa, mes turime patirties, kaip reikia išsaugoti pranašumą. Aštuntfinalio rungtynėse Zaporožėje pralaimėjome, tačiau ne didesniu skirtumu, nei buvo galima tą padaryti.

Laimei, prieš dvi dienas Jonui Truchanovičiui suleisti vaistai leido visa jėga kautis, sėkmingai mesti į vartus.

- Kuriuos žaidėjus galėtumėte išskirti šeštadienio mače?

- Nei vieno kaip lyderio šeštadienio rungtynėse negaliu įvardinti, visa ekipa – kaip vienas kumštis. Tai ji šeštadienį buvo lyderė. Daugelis žaidėjų šiandien sužaidė puikias rungtynes, buvo klaidų, tačiau aš žinojau, kad jas darys, jų nebuvo galima išvengti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: kandidatų komentarai po pirmojo prezidento rinkimų turo