EUROLYGA 2023

Į šiltą KKSD vadovo kėdę nusitaikė rankininkų atstovas E. Urbanavičius

Užsitęsusiose naujo sporto vadovo paieškose – nauja pavardė: Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) generalinio direktoriaus poste Klemensą Rimšelį gali pakeisti Edis Urbanavičius, vadovaujantis Lietuvos rankinio federacijai (LRF).

Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus („Lietuvos rytas")

Mar 26, 2013, 9:46 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 6:56 AM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

E. Urbanavičiaus pavardė vis garsiau tariama sporto organizacijų koridoriuose.

42 metų valstybės tarnautojas neslėpė, kad yra susidomėjęs galimybe vadovauti KKSD, skirstančiam Lietuvos sportui numatytus valstybės biudžeto pinigus.

„Oficialių pasiūlymų iš politikų dar nesu gavęs, bet sporto visuomenėje šis klausimas buvo aptariamas, – pripažino E. Urbanavičius. – Šios pareigos mane domintų.

Tačiau viskas priklauso nuo politinės valios ir nuo to, ko tikėtųsi mane pasiūlę žmonės. Svarbu, kad sutaptų pozicijos ir ateities vizijos.”

Rėmė pralaimėjusį kandidatą

E. Urbanavičius nepriklauso jokiai politinei partijai, nors 2011 metais bandė dalyvauti rinkimuose į sostinės savivaldybę su nepartinių kandidatų koalicija „Vilnius – mūsų reikalas”.

Tiesa, jis aktyviai parėmė Virgilijų Alekną Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidento rinkimuose, kuriuos laimėjo Daina Gudzinevičiūtė.

E. Urbanavičiui vadovaujant Rankinio federacijai vyrų rinktinė pernai buvo per žingsnį nuo pasaulio čempionato po 16 metų pertraukos, bet moterų rinktinėje kilo skandalas.

Viena komandos lyderių Laima Bernatavičiūtė apkaltino federaciją nepagarba žaidėjoms, prastomis pasirengimo stovyklų ir kelionių sąlygomis.

Iš rankinio nori trauktis?

Rankinio federacijai E. Urbanavičius vadovauja nuo 2009 metų rudens, kai pakeitė tuomet pasitraukusį Vytenį Andriukaitį.

Kitą mėnesį numatyti rinkimai ir dabartinis vadovas nėra apsisprendęs, ar bandytų vėl pretenduoti į LRF prezidento postą.

„Jei pretenduočiau į KKSD generalinio direktoriaus pareigas, jokiu būdu negalėčiau likti rankinyje.

Kita vertus, pats turiu ir kitų abejonių. Per 4 metus susidėliojau daug pliusų ir minusų. Be to, dar nebuvo aiškių diskusijų su rankinio visuomene. Nežinau, ar ji norėtų, kad likčiau vadovauti federacijai”, – kalbėjo E. Urbanavičius.

Pasigenda iniciatyvos

Kaip valstybės karjeros tarnautojas Ryšių reguliavimo tarnyboje dirbantis E. Urbanavičius teigė, kad mato dalykų, kuriuos keistų KKSD veikloje.

„Tik apie tai kalbėti anksti, kol nesu gavęs pasiūlymo, – teigė pretendentas. – Nebūtų etiška vertinti dabartinio generalinio direktoriaus darbus.

Negaliu nieko bloga pasakyti apie K. Rimšelį, bet pasigedau visos departamento komandos iniciatyvų.

Tų iniciatyvų trūko ir vadovaujant kitiems vadovams.

Šioje struktūroje trūksta aiškumo – nėra nustatytas KKSD statusas ir sudėlioti prioritetai.”

Buvo minimos kitos pavardės

Dar nežinia, kada ir kokiu būdu galėtų vykti kėdžių perstumdymas svarbiausiame KKSD kabinete.

Oficialiai KKSD vadovas yra valstybės pareigūnas, bet valdančiajai daugumai panorėjus politikai turi svertų jį pakeisti.

K. Rimšelis prieš trejus metus gavo šias pareigas laimėjęs daug abejonių sukėlusį konkursą.

Tuometinės valdžios palaikymą turėjęs liberalcentristas aplenkė tris varžovus – Lietuvos sveikuolių sąjungos vadovą Dainių Kepenį, 2011 metų Europos krepšinio čempionato organizacinio komiteto vadovą, buvusį plaukiką Mindaugą Špoką ir verslininką, nebeegzistuojančio futbolo klubo „Vilnius” šeimininką Algimantą Breikštą.

Šiemet sporto visuomenėje tarp galimų kandidatų buvo sušmėžavusios buvusio Lietuvos futbolo federacijos vadovo, dabar Kerlingo asociacijai vadovaujančio socialdemokrato Vytauto Zimnicko, buvusių KKSD vadovų Algirdo Raslano ir „darbiečio” Rito Vaigino pavardės.

Pats K. Rimšelis yra sakęs, kad stengsis dirbti toliau nesigilindamas į sklandančius gandus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.