EUROLYGA 2023

Po sprogimų Bostone - Rusijos nerimas dėl saugumo Sočio olimpiadoje

2014 metų Sočio olimpiados organizatoriai pranešė, kad stiprins saugumo pajėgas prasidėjus olimpinėms žaidynėmis. Šį pranešimą Rusijos sporto vadovai išplatino iš karto po įvykių Bostono maratone, kai per du sprogimus žuvo trys žmonės, 144 buvo sužeisti.

Sočio olimpiadai Rusija žada skirti ypatingą saugumą.<br>AP nuotr. iš archyvo
Sočio olimpiadai Rusija žada skirti ypatingą saugumą.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Apr 16, 2013, 4:36 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 5:03 AM

Didelis dėmesys saugumui bus skiriamas ir rugpjūčio 10-18 dienomis Maskvoje vyksiančiame pasaulio lengvosios atletikos čempionate. Rusija vėliau šiais metais taip pat rengs universitetų žaidynes Kazanės mieste, 2018 metais šalyje vyks pasaulio futbolo čempionatas.

Rusijos lengvosios atletikos federacijos generalinis sekretorius Michailas Butovas informavo, kad jau susisiekė su Bostono maratono organizatoriais bandydamas išsiaiškinti, kokios buvo padarytos klaidos saugumo mechanizme.

Federacijos vadovai taip pat pripažino, kad išpuoliai Bostone atskleidė problemą, jog užtikrinti saugumą atvirose erdvėse vykstančiuose sporto renginiuose yra labai sudėtinga.

Rusijos sporto ministras Vitalijus Mutko pripažino, kad įvykiai Bostone yra rimtas signalas. „Natūralu, kad mes stiprinsime saugumo pajėgas“, - teigė V. Mutko.

Olimpiadai besiruošiančiame Sočyje sausio ir vasario mėnesiais vyko didžiulės saugumo pratybos. Sočio olimpiada vyks šalia neramaus Šiaurės Kaukazo regiono, kur Rusija po Sovietų Sąjungos žlugimo dukart kariavo su čečėnų separatistais. Smurtas taip pat iki šiol krečia kaimyninį Dagestaną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.