EUROLYGA 2023

Po kautynių Vilniuje į finalinį turnyrą žengė trys Lietuvos atstovai

Šeštadienį Vilniaus „Siemens“ arenoje susirinko kovų menų gerbėjai. „K-1 World Grand Prix” turnyre šeši Lietuvos kovotojai stojo į mūšius dėl patekimo į finalinį turnyro etapą. Kelialapius iškovojo trys lietuviai. Su geriausiais K-1 meistrais susitiks Tadas Jonkus, Mantas Rimdeika ir Mindaugas Sakalauskas.

Vaidas Valančius (raudonos pirštinės) atrankinėje kovoje nusileido Vitaliui Hurkou iš Baltarusijos.<br>D. Umbrasas
Vaidas Valančius (raudonos pirštinės) atrankinėje kovoje nusileido Vitaliui Hurkou iš Baltarusijos.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

2013-04-28 14:48, atnaujinta 2018-03-07 14:44

Žiūrovus džiugino ne tik atrankinės kovos, bet ir superkovos, kuriose pasirodė žinomi Lietuvos kovų meistrai.

Debiutą pagal K-1 taisykles pergale pažymėjo Ignas Barysas. Paklaustas apie savo planus jis ambicijų nestokojo: „Būti geriausiu.“

Tomas Pakutinskas superkovoje stojo prieš dar nė vieno pralaimėjimo MMA FC kovose neturintį latvį Jurijų Višnevskį. Susitikimas su lietuviu latviui baigėsi pralaimėjimu.

Vakaro pabaigoje žiūrovų laukė išskirtinė dvikova – dėl KOK pasaulio čempiono diržo svorio kategorijoje iki 77 kg susirėmė lenkas Denisas Makovskis ir ukrainietis Arturas Kyšenka. Pergalę iškovojo A. Kyšenka.

Žiūrovus prieš kovas įkaitino „Naujos pupytės“. Seksualiosios atlikėjos sulaukė daug dėmesio ir plojimų. Pristačius sparčiai kylančią Lietuvos žvaigždę Deividą Danylą publika rami nebuvo – pasigirdo plojimai ir palaikantys šūksniai. Aplodismentai lydėjo kiekvieną mūsų šalies kovotoją.  Gerbėjus džiugino ir Indrės Masilionytės-Koženauskienės pristatyta seksuali kolekcija.

Karą laimėjo po teisėjų sprendimo

Kovai lyg karui nusiteikęs Mindaugas Sakalauskas pademonstravo, kad ruošėsi rimtai.  Bušido kovojas atrankinėje kovoje susirėmė su lenku Michau Turynskiu. Lietuviui varžovo pasiųsti į nokautą nepavyko – pergalę jam skyrė teisėjai.

„Sunkiai sekėsi užsivesti. Galbūt dėl to, kad jis buvo stambesnis. Varžovas tikrai nebuvo labai rimtas. Teko ir su pajėgesniais kovoti“, - sakė M. Sakalauskas.

Abu atletai kovą pradėjo atsargiai, vengė rizikuoti. Pirmasis pavojingą ir efektingą smūgių seriją paleido M. Sakalauskas. Pirmajam raundui einant į pabaigą lenkas pradėjo kovoti agresyviau. Už tai jis sulaukė poros galingų smūgių, tačiau ir pats gebėdavo sukurti palankių situacijų.

Antrajame raunde M. Sakalauskas prajuokino žiūrovus. M. Turynskiui jį apsikabinus lietuvis nestipriai stuktelėjo varžovui į galvą. Teisėjas šeimininkų kovotojui pagrūmojo pirštu.

Trečiajame raunde kova paaštrėjo. Abu kovotojai vis dažniau įsiveldavo į artimą kovą, keitėsi galingais smūgiais.

Raundui artėjant pabaigos link, M. Turynskis atrodė labiau pavargęs, stengdavosi kuo greičiau nutraukti smūgius.

Praleistas smūgis užkirto kelią

Startą dvikovoms davė lietuvio ir olando susitikimas. Svorio kategorijoje iki 70 kg Valdemaras Kulda atrankinėje kovoje stojo prieš Eyevaną Danenbergą. Lietuvis pirmajame raunde pademonstravo absoliutų pranašumą. Kartą jis privertė varžovą kristi ant žemės.

 Tačiau dvikova raudonajame kampe buvusiam D. Kuldai kova susiklostė ne taip kaip buvo tikėtasi – lietuvis trečiajame raunde praleido galingą smūgį. Po šio nokdauno netrukus sekė kitas ir E. Dandenbergas iškovojo kelialapį į kitą etapą.

Vaidas Valančiųs atrankinėje kovoje svorio kategorijoje iki 70 kilogramų turėjo pripažinti baltarusiu Vitalio Hurkou pranašumą. Varžovas lietuviui sudavė galingą smūgį, po kurio šiam teko baigti kovą.

Į finalą – greitu smūgiu

Pirmasis gerbėjus atsistoti privertė Tadas Jonkus. Atrankos kovoje svorio kategorijoje iki 70 kg jis jau pirmajame raunde pademonstravo aiškų pranašumą ir ant žemės patiesė rumuną Bogdaną Tanciu.

Pergalę pirmajame raunde iškovojo ir Mantas Rimdeika. Svorio kategorijoje iki 93 kilogramų jis nugalėjo Pavelą Voroniną iš Moldovos. Lietuvis pateko į finalinį turnyrą.

Superkovos

 Superkovas pradėjo daugkartinis Muay thai čempionas Deividas Danyla ir Maximas Railenas iš Moldovas. D. Danylą žiūrovai palaikė šaukdami „Lietuva“. Abu kovotojai nenusileido vienas kitam ir vertė kartas nuo karto publiką sušukti. Po 3 raundus po 3 minutes trukusios kovos teisėjai nusprendė, kad nugalėtojo nėra – paskelbtos lygiosios.

Superkovoje pergalę teisėjų sprendimu šventė Matas Stebuliauskas, surengęs ne vieną galingą išpuolį prieš vokietį Pierrą Claseną iš Vokietijos.

P. Clasenas vengė prisileisti arti lietuvį, kuris tik priėjęs per tinkamą atstumą atlikdavo tikslius smūgius. M. Stebuliauskas vis dažniau smūgiavo varžovui, kuris pirmajame raunde spyriu koja vos neparvertė lietuvio.

Klaidų M. Stebuliauskas neišvengė, o vokietis tik gavęs progą smogdavo į neapsaugotą galvos plotą. Kovotojai savo santykių per tris raundus neišsiaiškino, tačiau teisėjai pergalę skyrė lietuviui.

Superkovoje svorio kategorijoje iki 85 kg Tomas Pakutinskas stojo prieš dar nė karto MMA FC kovose nepralaimėjusį latvį Jurijų Višnevskį. Aidint rusiškai muzikai į ringą žengęs lietuvis jau pirmajame raunde žiūrovus pradžiugino smūgiu keliu į galvą. Netrukus T. Pakutinskas įveikė savo varžovą ir privertė jį pirmą kartą pralaimėti. Pergalę švęsdamas lietuvis sveikino žiūrovus iškeldamas rankas – publika tokią gestą pasitiko ovacijomis.

„Vengiau kovos parteryje, nes varžovas čia buvo stiprus ir dar už mane sunkesnis šešiolika kilogramų. Nors ir vengiau parterio, laimėjau varžovo koziriu – jo veiksmu“, - teigė T. Pakutinskas.

Pergalingas debiutas

Ignas Barysas superkovoje svorio kategorijoje iki 67 kg stojo prieš vokietį Maxą Rollą. I. Barysui tai buvo pirmoji oficiali dvikova pagal K-1 taisykles. Įkvepiančios muzikos užvestas kovotojas iš Lietuvos publiką privertė aikčioti.

Jis netausojo jėgų ir pasitaikius progai plakė vokietį. Vėliau kovotojai beveik išslygino.

Trečiasis raundas pateikė naujų spalvų – abu kovotojai ėmė talžyti vienas kitą, tačiau nei vienam iš jų varžovo pasiųsti į nokautą nepavyko. Pergalę teisėjai skyrė lietuviui.

„Tai, ko gero, buvo viena sunkiausių kovų per mano karjerą. Sunkiausia buvo tai, kad reikia daug daugiau judėti. Daug sunkiau nei MMA kovose. Galėjau daugiau kovoti rankomis“, - lrytas.lt po kovos į persirengimo kambarį eidamas teigė I. Barysas.

Pokyčiai

Superkovoje Maksimas Nevolia stojo prieš kitą lietuvį Evaldą Gustį, kuris pakeitė dėl skrydžių problemų laiku pasirodyti negalėjusį Svetliną Arnaudovą iš Bulgarijos. Vyrai žiūrovams pateikė skirtingą kovą, nes ji vyko pagal kitas taisykles. Pergalę po galingo smūgio koja jau pirmajame raunde iškovojo M. Nevolia.

Atrankos turnyro Vilniuje kovų sąrašas (juoda spalva pažymėtas nugalėtojas):

Super kova. -64 kg. Deividas Danyla (Lietuva) – Maximas Railenas (Moldova)

Atrankinė kova. -70 kg. Valdemaras Kulda (Lietuva) – Eyevanas Danenbergas (Olandija)

Atrankinė kova. -70 kg. Vaidas Valančius (Lietuva) – Vitalis Hurkou (Baltarusija)

Atrankinė kova. -70 kg. Bogdanas Tanciu (Rumunija) – Tadas Jonkus (Lietuva)

Atrankinė kova. +93 kg. Mantas Rimdeika (Lietuva) – Pavelas Voroninas (Moldova)

Atrankinė kova. +93 kg. Martynas Knyzelis (Lietuva) – Brehtas Wallisas (Belgija)

Atrankinė kova. +93 kg. Michau Turynskis (Lenkija) – Mindaugas Sakalauskas (Lietuva)

Super kova. -67kg. Ignas Barysas (Lietuva) – Maxas Rollas (Vokietija)

Super kova. -85 kg. Matas Stebuliauskas (Lietuva) – Pierras Clasenas (Vokietija)

Super kova. -85 kg. Tomas Pakutinskas (Lietuva) – Jurijus Višnevskis (Latvija)

Super kova. -85 kg. Maksimas Nevolia (Lietuva) - Evaldas Gustys (Lietuva)

Vakaro kova dėl KOK pasaulio čempiono diržo. -77 kg. Denisas Makovskis (Lenkija) – Arturas Kyšenka (Ukraina).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.