EUROLYGA 2023

Ž. Savicko vedami Lietuvos galiūnai pagerino rekordą ir laimėjo Baltijos šalių čempionatą

Lietuvos galiūnai nepaliko vilčių kaimynams Baltijos šalių komandiniame čempionate. Žydrūnas Savickas,Vytautas Lalas ir Vidas Blekaitis laimėjo net šešias rungtis iš aštuonių ir užtikrintai aplenkė antrą – trečią vietas užėmusius Lenkijos bei Estijos sportininkus. Lietuviams čempionate pasidavė ir vienas pasaulio rekordas.

Lietuvos galiūnai nepaliko vilčių kaimynams Baltijos šalių komandiniame čempionate.<br>D. Umbrasas
Lietuvos galiūnai nepaliko vilčių kaimynams Baltijos šalių komandiniame čempionate.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 12, 2013, 10:35 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 9:49 PM

Nuo 2005 metų rengiamuose Baltijos šalių galiūnų komandiniuose čempionatuose pergales skynė tik lietuviai, todėl šeštadienį Vilniuje vykusiame čempionate didžiausia intriga buvo, ar pavyks kam nors iš kaimynų mesti rimtą iššūkį šeimininkams: Ž. Savickui, V. Lalui ir V. Blekaičiui.

Galiūnai iš viso varžėsi net aštuoniose rungtyse ir dvi jų pavyko laimėti kaimynams. Tačiau likusios šešios rungtys priklausė šeimininkams, kurie surinko 37-is taškus ir antrą vietą užėmusią Lenkijos rinktinę galutinėje įskaitoje aplenkė devyniais taškais. Lenkai atkaklioje kovoje dėl antros vietos turėjo vargo su turnyro išsišokėliais Estijos galiūnais. Šie surinko 27 taškus ir tik tašku atsiliko nuo antros pozicijos.

„Galutinėje įskaitoje mes tikrai atsiplėšėme stipriai, ypatinga kova vyko dėl antros ir trečios vietos tarp Lenkijos ir Estijos komandų. Kai kuriose rungtyse tikrai nustebino estai. Jie subūrė puikią komandą, priešinosi kiek galėjo“, - „Lietuvos ryto“ televizijai sakė Ž. Savickas.

Ž. Savicko vedama Lietuvos galiūnų rinktinė rąsto kėlimo rungtyje metė iššūkį ne tik varžovams, bet ir pasaulio rekordui. Šeimininkai iškėlė penkis šimtus du su puse kilogramo sveriantį rastą ir pustrečio kilogramo pagerino Lietuvos komandai priklausiusį planetos rekordą.

„Planas buvo tik pagerinti rekordą, nes buvo užsistovėjęs. Šiai dienai buvo svarbiausia laimėti varžybas, o pirmoje rungtyje nesinorėjo visų jėgų išsikrauti“, - kalbėjo Ž. Savickas.

Baltijos šalių galiūnų komandiniame čempionate ketvirti liko latviai, penktąja vieta tenkinosi Suomijos galiūnai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.