EUROLYGA 2023

Atvirajame Lietuvos golfo mėgėjų čempionate laukiame 50 svečių iš užsienio

Savaitgalį, gegužės 17-19 dienomis, netoli Vievio esančiame Sostinių golfo aikštyne vyksiančiame atvirajame Lietuvos golfo mėgėjų čempionate dalyvaus 50 žaidėjų iš dešimties užsienio šalių.

Profesionalus žaidėjas A. Kaunas šalies pirmenybėse startuoti negalės, nes jose varžysis tik mėgėjai.<br>R. Neverbickas
Profesionalus žaidėjas A. Kaunas šalies pirmenybėse startuoti negalės, nes jose varžysis tik mėgėjai.<br>R. Neverbickas
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-05-15 15:39, atnaujinta 2018-03-06 17:36

„Anksčiau Lietuvos čempionatas vykdavo rugpjūtį, tačiau šiemet nusprendėme jį surengti anksčiau, kol golfas žaidėjams dar nėra nusibodęs. Priėmę tokį sprendimą, tikimės varžybose sulaukti ir daugiau Lietuvos žaidėjų“, - trečiadienį Vilniuje surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo Lietuvos golfo federacijos (LGF) prezidentas Rolandas Dovidaitis.

„Paankstinus Lietuvos čempionatą, baiminomės, kad aikštynas nebus paruoštas varžyboms, bet, laimei, vėlyvas pavasaris atėjo kartu su vasara“, - sakė Sostinių golfo aikštyno generalinio direktoriaus pavaduotojas Tomas Pranevičius.

Pasak jo, daugiausiai užsienio žaidėjų - apie 20 - atvyks iš Latvijos, dar 10 svečių laukiama iš Estijos. Organizatoriai tikisi, kad iš viso čempionate kovos 100 golfo mėgėjų.

Vienu iš pretendentų tapti Lietuvos čempionu laikomas kylanti Lietuvos golfo žvaigždė 14-metis Gediminas Markevičius.

„Bandysiu Lietuvos čempionatą žaisti kaip treniruotę, nes po dviejų savaičių laukia Europos vaikų čempionatas Škotijoje. Man smagiau kovoti su to paties amžiaus ir tokio paties lygio varžovais, o ne su suaugusiais. Kvietimų į Europos ir pasaulio čempionatus sulaukiau laimėjęs Prancūzijos vaikų čempionatą“, - teigė jaunasis golfo žaidėjas.

Atvirojo Lietuvos čempionato pristatyme taip pat dalyvavo ir vienintelis profesionalus Lietuvos golfo žaidėjas Arnas Kaunas. Tiesa, jis šalies pirmenybėse startuoti negalės, nes jose varžysis tik mėgėjai. Sportininkas šiemet ketina sudalyvauti 12 turnyrų bei debiutuoti Europos turo varžybose. Pirmasis Europos turo etapas vyks liepos mėnesį Maskvoje.

Kaip žinoma, 2009 metais Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) sprendimu, golfas buvo sugrąžintas į olimpinę šeimą. Ši sporto šaka papildė 2016 metų Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių programą.

Pasak Sostinių golfo aikštyno generalinio direktoriaus pavaduotojo T. Pranevičiaus, tikėtis, kad po trejų metų Lietuva turės savo atstovą olimpiadoje yra sunku.

„Kad patektume į olimpines žaidynes, sportininkui reikėtų būti pirmajame pasaulio reitingo 200-uke. Galbūt dar ne Rio de Žaneire, bet tikimės sulaukti Lietuvos atstovų olimpiadoje. Prisiminkime tenisininką Ričardą Berankį - kaip sunkiai jam teko dirbti, kad patektų tarp 100 pajėgiausių pasaulio tenisininkų“, - teigė T. Pranevičius.

Golfui tapus olimpine sporto šaka, LGF sulaukė didesnio dėmesio iš Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK). Pastarasis finansavimą federacijai, lyginant su praėjusiais metais, padidino beveik trigubai - nuo 15 tūkst. iki 40 tūkst. litų. Tuo tarpu iš Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondo federacija šiemet nesulaukė jokio finansavimo.

Pasak LGF prezidento R. Dovidaičio, federacijos biudžetas siekia 300 tūkst. litų. Didžiąją dalį šios sumos sudaro rėmėjų lėšos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.