EUROLYGA 2023

Ginti čempionės titulą „Žuvėdra“ kyla įkvėpta papūgos nuotykių

„Savaitgalį bus karšta“, - nusišypsojo Lietuvos sportinių šokių federacijos (LSŠF) prezidentas Gintaras Skorupskas. Šeštadienį Vilniaus „Siemens“ arenoje vyks Lotynų Amerikos šokių ansamblių čempionatas, kur čempionės titulą gins Klaipėdos „Žuvėdros“ komanda.

„Žuvėdra“ gins čempionės titulą.<br>P. Mantautas
„Žuvėdra“ gins čempionės titulą.<br>P. Mantautas
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

May 15, 2013, 2:23 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 5:47 PM

„Kaip žinia, apginti titulą ir jį išlaikyti - yra gerokai sunkiau, nei laimėti pirmą kartą“, - apie būsimą konkurenciją kalbėjo LSŠF vadovas.

Į Vilnių atvyks šešiolika Lotynų Amerikos sportinių šokių kolektyvų.

Žiūrovai išvys ne tik stipriausias Europos Lotynų Amerikos sportinių šokių komandas, bet ir klasikinius šokius.

Vilniuje vyks ir profesionalų klasikinių šokių šou taurės varžybos. Lietuvai čia atstovaus Donatas Vėželis ir Lina Chatkevičiūtė.

Kiekviena pora atliks 4,5 minutės programą, kurioje parodys penkių šokių mišinį.

Sieks apginti titulą

„Žuvėdros“ pirmoji komanda Lietuvoje pirmą kartą atliks programą „Rio“, pastatytą pagal animacinį filmą apie papūgos nuotykius. Su šia programa pasaulio čempionate klaipėdiečiai iškovojo sidabrą.

„Ši programa šokiams suteikia naujo atspalvio, įneša lengvumo, o tas reikalauja dar didesnio fizinio ir techninio pasiruošimo. Turime išvysti atogrąžų paukštelius“, - nusišypsojo G. Skorupskas.

Pirmajai „Žuvėdros“ komandai keliamas tikslas apginti čempionų titulą.

„Tarp aukso ir ketvirtosios vietos bus tik pusė žingsnio. Laukia labai įtempta kova, nes norint iškovoti auksą - neužteks būti geresniems puse galvos, reikės būti visa galva aukščiau konkurentų“, - pasakojo LSŠF vadovas.

Antrajai „Žuvėdros“ komandai iškeltas tikslas iškopti į finalą ir patekti į penketuką.

Pagrindiniai lietuvių konkurentai – Vokietijos ir Rusijos šokėjai.

„Parketas, kurį paklojome, eilę metų „Žuvėdrai“ buvo auksinis. Tikiuosi, kad frazė „tegu atneša mums auksą ant savo sparnų“ bus teisinga“, - vylėsi G. Skorupskas.

Lietuvoje vykusiose aukščiausio lygio varžybose „Žuvėdros“ komanda tik vieną kartą nelipo ant aukščiausio apdovanojimų pakylos laiptelio. 1996 metais vykusiame pasaulio čempionate klaipėdiečiai buvo antri.

Tikisi didelio susidomėjimo

Europos čempionato biudžetas – 350 tūkst. litų. LSŠF sulaukė pagalbos iš Vilniaus miesto savivaldybės, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK), sporto organizacijų ir privačių rėmėjų.

„Biudžetas yra palyginti kuklus, stengiamės sutilpti tuose rėmuose. Privatūs rėmėjai įsipareigojo pridėti tą sumą, kurios mums trūks“, - lrytas.lt sakė G. Skorupskas.

2011 metais Vilniuje vykusiame pasaulio čempionate „Siemens“ arenoje susirinko apie 5,5 tūkst. žiūrovų. Organizatoriai tikisi, kad žemyno pirmenybės sulauks ne mažesnio susidomėjimo.

„Nemanipuliuojame tokiomis lėšomis, kaip tą daro krepšinis, bet surinksime pilną salę žiūrovų ir minuso nebus“, - vylėsi LSŠF prezidentas.

Renginio bilietų kaina svyruos nuo 34 iki 100 litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.