EUROLYGA 2023

I. Dumbauskaitė ir M. Povilaitytė pralaimėjo, bet liks istorijoje

Nors Ievai Dumbauskaitei ir Monikai Povilaitytei nepavyko debiutuoti pergale pasaulio paplūdimio tinklinio čempionate Lenkijoje, savo įspaudą istorijoje aštuoniolikmetės lietuvės jau paliko.

I.Dumbauskaitė (kairėje) ir M.Povilaitytė tapo pirmosiomis Lietuvos tinklinio atstovėmis pasaulio čempionate.<br>FIBW nuotr.
I.Dumbauskaitė (kairėje) ir M.Povilaitytė tapo pirmosiomis Lietuvos tinklinio atstovėmis pasaulio čempionate.<br>FIBW nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 2, 2013, 7:21 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 12:48 AM

Iki šiol Lietuva neturėjo atstovų svarbiausiose pasaulio tinklinio varžybose.

Keturios mūsų šalies komandos bandė sėkmę pasaulio pirmenybėse Marselyje (Prancūzija) 1999 metais, bet neįveikė atrankos varžybų barjero, rašo „Lietuvos rytas", remdamasis „Fibw.com".

Tad pirmadienį Lenkijos miestelyje Senuosiuose Jablonkuose klaipėdietė I. Dumbauskaitė ir M. Povilaitytė iš Tytuvėnų paliko naują įrašą tinklinio istorijoje, tapdamos pirmuoju duetu iš Lietuvos pasaulio čempionate.

„Mums tai tarsi istorinis įvykis, – po pirmojo grupės mačo sakė I. Dumbauskaitė. – Esame pirmoji pora iš Lietuvos pasaulio pirmenybėse.

Dabar stengiuosi apie tai negalvoti, labiau tai įvertinsime po turnyro. Didžiuojuosi, kad galiu būti čia.”

Lietuvos tinklininkėms nepavyko debiutuoti pergale, bet jos tikėtis buvo tikrai sunku, nes burtai atvedė pas labai patyrusias varžoves.

Paplūdimio tinklinio elitui priklausančios vokietės Katrin Holtwick ir Ilka Semmler įveikė 18-metes lietuves 21:15, 21:18.

„Buvome šiek tiek išsigandusios pirmajame sete, nes Vokietijos merginos tikrai labai stiprios, jos yra penktos pasaulyje, – sakė I. Dumbauskaitė. – Antrajame sete žaidėme visai gerai, neblogai gynėmės, tačiau galiausiai jos buvo stipresnės ir laimėjo. Vis dėlto mums tai nebuvo prastas mačas.”

2011-ųjų Europos jaunimo ir 2012 metų pasaulio jaunimo čempionės tarp 48 moterų komandų planetos čempionate Lenkijoje reitinge rikiuojasi 44-os.

Šiandien rytą jos žais su australėmis Louise Bawden ir Talicua Clancy (20-oji vieta reitinge), rytoj – su olandėmis Jantine van der Vlist ir Marloes Wesselink (29).

Į kitą etapą iškops 32 poros – po dvi geriausias grupės komandas ir aštuonios geriausios, užėmusios trečiąsias vietas.

„Būtų stebuklas, jei patektume į antrąjį etapą, – neslėpė I.Dumbauskaitė. – Esame čia, kad įgytume patirties ir parodytume tai, ką sugebame geriausiai.”

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.