EUROLYGA 2023

R. Meilutytės svajonė išsipildė

Rūta Meilutytė bus ryškiausia Europos jaunimo čempionato žvaigždė. Trečiadienį Poznanės baseine prasidedančios varžybos Londono olimpinei čempionei bus generalinė repeticija prieš svarbiausią sezono startą – pasaulio čempionatą.

Daugiau nuotraukų (1)

Giedrius Janonis

Jul 10, 2013, 8:32 AM, atnaujinta Mar 3, 2018, 4:36 AM

Rūta Meilutytė antradienį sulaukė malonios staigmenos.

Prieš svarbiausias šio sezono varžybas Londono olimpinei čempionei rėmėjai įteikė vardinių plaukimo kepuraičių komplektą.

„Svajonės pildosi! Nuo mažens svajojau, kad vieną dieną turėsiu kepurėlę su savo pavarde ir Lietuvos vėliava. Štai ir atėjo ta diena.

Viskas prasideda nuo svajonių – nesvarbu, mažos jos ar didelės”, –  savo paskyroje socialiniame tinkle prisipažino R. Meilutytė.

Plauks dvi distancijas

Pirmąkart vardine kepuraite Rūta turės progą pasipuošti jau šią savaitę Poznanės baseine.

Londono olimpinė čempionė yra ryškiausia trečiadienį Lenkijoje oficialiai prasidedančio Europos jaunimo plaukimo čempionato žvaigždė.

Poznanės „Termy Maltanskie” sporto centro baseine 16metė kaunietė rengiasi startuoti dviejų rungčių varžybose.

Liepos 13-ąją kartu su savo bendraamžėmis R. Meilutytė plauks ne tik mėgstamiausią 100 m distanciją krūtine, bet ir varžysis 50 m laisvuoju stiliumi rungtyje.

Plimutą iškeitė į Poznanę

„Mes pagalvojome: verčiau išmėginti jėgas realiomis varžybų sąlygomis Poznanėje nei vien treniruotis Plimute”, – swimvortex.com neslėpė lietuvės treneris Jonas Ruddas.

Londono olimpinė čempionė dabar intensyviai rengiasi pasaulio plaukimo čempionatui Barselonoje.

Dar birželio mėnesį R. Meilutytė pasiekė naują Europos rekordą savo mėgstamiausioje distancijoje, kai „Mare Nostrum Tour” varžybose Monte Karle 100 m krūtine nuplaukė per 1 min. 5,20 sek.

Bus paskutinis testas

Jaunimo čempionatas Lietuvos plaukimo žvaigždei bus paskutinė repeticija prieš svarbiausius sezono startus Katalonijos sostinėje.

„Šios varžybos bus lyg poilsis, kurio Rūta iki šiol neturėjo. Ji galės palaikyti gerą emocinę ir psichologinę formą per tas dvi dienas, kai čia plauks, – prieš kelionę į Poznanę teigė J. Ruddas. – Tai mums bus geras testas.”

Iki pirmojo R. Meilutytės pasirodymo pasaulio plaukimo čempionate liko 18 dienų.

Liepos 29-ąją Barselonoje olimpinė čempionė pradės 100 m plaukimo krūtine atrankos varžybas.

Startuos 9 plaukikai

Europos jaunimo čempionate dalyvaus devyni Lietuvos plaukikai.

Kartu su R.Meilutyte Poznanės baseine dar startuos Mantas Auruškevičius (50 m, 100 m ir 200 m krūtine), Eva Gliožerytė (50 m ir 100 m laisvuoju stiliumi), Viktė Labanauskaitė (100 m ir 200 m krūtine), Deividas Margevičius (50 m, 100 m ir 200 m peteliške), Ugnė Mažutaitytė (50 m, 100 m ir 200 m nugara), Danas Rapšys (100 m ir 200 m nugara), Jevgenijus Ragozinas (50 m ir 100 m laisvuoju stiliumi, 100 m peteliške) ir Povilas Strazdas (200 m ir 400 m laisvuoju stiliumi, 200 m kompleksiniu stiliumi).

Lietuviai taip pat dalyvaus 4x100 m kompleksiniu stiliumi (vaikinai ir mišri sudėtis) ir 4x100 m laisvuoju stiliumi (mišri sudėtis) estafečių varžybose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.