EUROLYGA 2023

Lengvaatlečių pirmieji startai Utrechte - aplaistyti ašaromis (papildyta, nuotraukos)

Spec. lrytas.lt, Utrechtas

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Nenartavičius

2013-07-15 18:32, atnaujinta 2018-03-03 00:55

Du Lietuvos jaunieji sportininkai – sprinteris Simonas Milšinas ir kūjo metikė Aistė Žiginskaitė - vienas po kito paliko lengvosios atletikos stadioną Utrechte šluostydamiesi ašaras. Iki šiol svarbiausiose gyvenimo varžybose Europos jaunimo olimpiniame festivalyje (EYOF) jiems nepavyko atlaikyti įtampos ir parodyti visko, ką gali.

A. Žiginskaitė pirmuoju bandymu numetė įrankį 45 m 74 cm – šešiais metrais arčiau nei jos asmeninis rezultatas, bet tai dar nebuvo priežastis verkti.

Teisėjas po šio metimo pareiškė, kad lengvaatletės pirštinė yra netinkama ir pasiūlė pasitraukti iš varžybų. Lietuvė praleido antrąjį metimą, o prieš trečiąjį jai pagalbos ranką ištiesė baltarusiai, paskolinę tinkamą pirštinę.

Baltarusijai atstovavusi Marija Litvinka šioje rungtyje iškovojo bronzos medalį.

„Negalėjome nepadėti Lietuvai, patys turėdami sportininkę tokia pavarde“, - jau vėliau kalbėdamas su lrytas.lt pajuokavo Baltarusijos olimpinio komiteto generalinis Georgijus Katulinas.

Tačiau dėl patirto sukrėtimo trečiasis A. Žiginskaitės bandymas buvo nesėkmingas ir sportininkė paliko sektorių ašarodama.

Lietuvei atiteko 12-oji vieta tarp 14 dalyvių. Trečiadienį sportininkei sukaks penkiolika – galbūt gimtadienio sveikinimais praskaidrins nuotaiką.

„Nesuprantu, kodėl taip viskas atsitiko. Iki šiol dalyvavau varžybose su ta pačia pirštine ir niekas nieko nesakė“, - stebėjosi kūjo metikė.

Keliolika minučių anksčiau per visą stadioną susiėmęs rankomis galvą ir raudodamas į sportininkų palapinę grįžo S. Milšinas – 100 m bėgimo atrankos pirmajame bėgime jis startavo anksčiau laiko ir buvo diskvalifikuotas.

Sprinteriams nesuteikiamas antrasis šansas – tokią dramą yra išgyvenęs ne vienas garsus bėgikas.

Sukrėstas 15-metis Lietuvos sportininkas negalėjo paaiškinti, kaip tai įvyko, tačiau akivaizdu, kad tokio rango varžybose pirmąkart dalyvaujantiems atletams sunku susidoroti su prievaržybiniu jauduliu.

Vis dėlto tai ne pasaulio pabaiga – prieš ketverius metus tokiose pačiose varžybose Tamperėje favoritė Airinė Palšytė dėl neapsižiūrėjimo pavėlavo į šuolių į aukštį varžybų finalą ir jai nebuvo leista kovoti dėl apdovanojimų. Tokia apmaudi nesėkmė tik užgrūdino ambicingą atletę – jos rezultatai vis gerėjo, o prieš porą dienų A. Palšytė tapo Europos jaunimo vicečempione.

Nuliūdusi po 400 m atrankos bėgimo buvo ir Dovilė Stoškutė - antrajame atrankos bėgime ji finišavo paskutinė. Po visų trijų bėgimų paaiškėjo, kad lietuvės rezultatas - 1 min. 0,79 sek. buvo blogiausias tarp 20 dalyvių.

Taip pat nenudžiugino šuolininkė į tolį Diana Zaganova - geriausiu trečiuoju bandymu ji nušoko 5 m 26 cm ir liko 17-a tarp 22 dalyvių.

Aukščiausią vietą iš penkių pirmadienį startavusių lengvaatlečių užėmė Ernestas Kolenda, 400 m m bėgimo pirmajame pusfinalyje finišavęs šeštas - 51,90 sek. Tarp visų 14 dalyvių jo rezultatas liko 10-as, tad finale Lietuvos atstovas nebėgs.

"Iš nesėkmių nedarykime tragedijos, nes sportininkai ir taip išgyvena. Jiems labai trūksta tokių varžybų patirties, tačiau viskas dar prieš akis", - kalbėjo lengvaatlečių komandos vadovė Zita Tindžiulienė.

Lietuvos delegacijoje yra net 18 lengvaatlečių, todėl komandos vadovams teks pasirūpinti, kad pirmosios nesėkmės anksčiau laiko nepakirstų likusių sportininkų jėgų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.