EUROLYGA 2023

Dziudo kovotoja Dž. Kutkaitė olimpiniame festivalyje pralaimėjo kovą dėl bronzos

Lrytas.lt spec. korespondentas, Utrechtas

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Nenartavičius

Jul 16, 2013, 4:48 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 12:09 AM

Europos jaunimo olimpiniame festivalyje (EYOF) Utrechte Lietuvos delegacijai nepavyko įdėti pirmojo laimikio į medalių taupyklę. Merginų dziudo svorio kategorijos iki 48 kg kovoje dėl bronzos elektrėniškė Džestina Kutkaitė pralaimėjo ispanei Martai Gonzalez Cavai ir užėmė 5-ąją vietą.

15-metė Lietuvos sportininkė pasibaigus kovai labai išgyveno dėl nesėkmės, tačiau tramdė ašaras, o treneris Kęstas Vitkauskas gyrė ją už kovingumą.

Dvi kovas Utrechte laimėjusi ir dvi pralaimėjusi Dž. Kutkaitė festivalyje netgi pranoko trenerių lūkesčius, nes nebuvo laikoma pretendente į medalius.

Pirmoje kovoje lietuvė nugalėjo Evdokią Hadjiadamou iš Kipro, o antroje nežymiai pralaimėjo šios amžiaus grupės reitingo lyderei Rekai Pupp iš Vengrijos.

Paguodos varžybose Dž.Kutkaitė nugalėjo Azerbaidžano sportininkę Sakiną Zajirovą ir gavo teisę kovoti dėl bronzos.

Po pastarosios kovos K. Vitkauskas lrytas.lt atskleidė, kad Lietuvos sportininkų svarbiausias ginklas kovoje su labiau subrendusiomis pietietėmis yra taktinis sumanumas, nes fiziškai varžovės yra stipresnės.

Kova dėl bronzos nuo pat pradžių susiklostė nesėkmingai, kai teisėja iš Italijos skyrė lietuvei įspėjimą, o paskui liepė pasitraukti toliau nuo tatamio kažką jai riktelėjusiam treneriui K. Vitkauskui.

Dž. Kutkaitė rizikuodama atakavo, tačiau paskutinėmis sekundėmis pateko į varžovės gniaužtus ir turėjo pripažinti jos pranašumą.

„Sunku tikėtis visiško objektyvumo, kai neturime varžybose savo teisėjo. Nemanau, kad italės teisėjos sprendimai visada buvo teisingi, bet nieko nepadarysi“, - sakė K. Vitkauskas.

Kitas antradienį Utrechte kovojęs lietuvis Edgaras Lizūnas (iki 55 kg) pirmąją kovą pralaimėjo britui Peteriui Milesui ir antrojo šanso kovoti negavo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.