EUROLYGA 2023

Olimpinis festivalis Utrechte baigėsi jaunųjų sportininkų diskoteka

Lrytas.lt spec. korespondentas, Utrechtas

Tbilisio meras pakvietė sportininkus atvykti 2015 metais į Gruziją.<br>G. Nenartavičius
Tbilisio meras pakvietė sportininkus atvykti 2015 metais į Gruziją.<br>G. Nenartavičius
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Nenartavičius

2013-07-20 03:32, atnaujinta 2018-03-02 21:34

690 medalių per penkias varžybų dienas buvo užkabinti ant talentingiausių Senojo žemyno jaunųjų sportininkų kaklų 12-ajame Europos jaunimo vasaros olimpiniame festivalyje (EYOF).

2300 atletų rungtyniavo devyniose sporto šakose – trijose komandinėse ir šešiose asmeninėse.

Pasibaigus penktadienio varžyboms visi atletai ir komandų vadovai buvo pakviesti į antrąjį olimpinį sportininkų kaimelį, kur įvyko vėliavnešių paradas, vėliavos perdavimas 2015 metų šeimininkams gruzinams ir diskoteka.

Lietuvos trispalvę uždarymo ceremonijoje nešė EYOF čempionas klaipėdietis Benediktas Mickus, kurį vėliavnešiu paskyrė Lietuvos olimpinės misijos vadovas Einius Petkus.

Per naktį šėlti neleido

Prieš uždarymo ceremoniją dauguma delegacijų surengė susirinkimus, per kuriuos pagerbė savo geriausius sportininkus.

Lietuvos delegacijos vadovas E. Petkus ir jo pavaduotoja Lina Vaisetaitė įteikė asmenines dovanas abiem Lietuvos komandos medalininkams – B. Mickui ir bronzą iškovojusiam kauniečiui gimnastui Tomui Kuzmickui.

„Dvyliktą valandą visi turite būti savo kambariuose. Treneriai ateis patikrinti. Šeštadienį pusę dešimtos su lagaminais renkamės ir keliaujame į oro uostą“, - sportininkus perspėjo E. Petkus.

Belaukdami ceremonijos sportininkai tęsė keitimąsi ženkliukais, o kiti nutarė mainytis ir drabužiais. Kai kurie sportininkai netgi atsinešė sportinės aprangos prikimštas kuprines.

Dziudo imtynininkai sulaukė klausimų

Pirmasis iš lietuvių aprangą pasikeitė Europos jaunių vicečempionas dziudo imtynininkas Rokas Nenartavičius, penktadienį patyręs apmaudžią nesėkmę pirmojoje kovoje ir vietoje laukto medalio likęs tuščiomis.

Alytiškis su treneriu Zeniumi Vencevičiumi net ir eidami į uždarymą mosuodami rankomis ir imituodami judesius aiškinosi nesėkmės priežastis. Sportininkas sulaukė ir delegacijos vadovų palaikymo žodžių.

Daugiausia klausimų apie savijautą sulaukė parišta ranka vaikštanti dziudo kovotoja Džestina Kutkaitė. Ji patyrė alkūnės traumą per treniruotę jau Utrechte. Sumušimas virto uždegimu, todėl prireikė net olandų medikų pagalbos.

„Vieną naktį net nemiegojau, temperatūra buvo pakilusi, bet dabar jau neskauda“, - pasakojo sportininkė iš Elektrėnų.

Pagrindinis bruožas - racionalumas

Olandai teigė, kad festivalis pranoko jų lūkesčius, nes varžybas septyniose arenose stebėjo 40 tūkst. bilietus įsigijusių žiūrovų. Į šį skaičių neįtraukti varžybas stebėję akredituoti sportininkai, treneriai ir savanoriai.

Dalyvių nuomone, nesklandumų buvo pakankamai daug, bet kiekvieną dieną jų mažėjo. Savanoriai buvo draugiški, bet ne visada galintys padėti, nes patys nebuvo įsigilinę į savo pareigas.

Jei žaidynės būtų trukusios dar kelias dienas, viskas būtų vykę dar sklandžiau.

Vis dėlto pagrindinis Utrechte surengto EYOF bruožas buvo racionalumas: sportininkai tikėjosi, kad maitinimas olimpiniame kaimelyje bus sotesnis, o transportas kursuos dažniau.

Žurnalistams tik trečią dieną buvo pranešta, kad tiesioginės rezultatų transliacijos yra ne oficialiame EYOF tinklapyje, o atskirų sporto šakų federacijų.

Tačiau bene labiausia stebino oras – visą savaitę kepino beveik 30 laipsnių karštis ir neiškrito nė vienas lašas lietaus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.