EUROLYGA 2023

R. Meilutytė Barselonoje pagerino Europos rekordą (komentaras)

Rūta Meilutytė pradėjo medalių žvejybą. Pirmadienį Barselonoje vykstančiame pasaulio čempionate olimpinio aukso savininkė sėkmingai įveikė 100 m plaukimo krūtine varžybų atranką. Šešiolikmetė R. Meilutytė užėmė pirmąją vietą, pateko į pusfinalį ir pagerino Europos bei pasaulio čempionatų rekordą.

R. Meilutytė Barselonoje startavo pagerindama Europos rekordą.<br>AP
R. Meilutytė Barselonoje startavo pagerindama Europos rekordą.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 29, 2013, 11:25 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 1:14 PM

Lietuvaitė distanciją įveikė per 1 min. 4,52 sek. R. Meilutytei iki pasaulio rekordo pritrūko septynių šimtųjų sekundės.

„Prieš startą buvo didelis jaudulys. Tačiau ir aš, ir amerikietė plaukėme puikiai. Abi esame laimingos. Tikrai neatrodė, kad taip greitai plaukiame“, - lrytas.lt po plaukimo teigė R. Meilutytė. Paklausta, ko reikia tikėtis vėliau, jeigu jau atrankoje pagerintas rekordas, lietuvė atsakė: „Nežinau. Tai buvo geras ženklas.“

Nuo R. Meilutytės mažiausiai atsiliko amerikeitė Jessica Hardy (1 min. 5,18 sek.) ir rusė Julija Jefimova (1 min. 5,24 sek.)

100 metrų distancijoje R. Meilutytei priklauso geriausias sezono rezultatas – 1 min. 05,21 sek.  R. Meilutytė yra laikoma favoritė laimėti 50 ir 100 m krūtine rungtis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.