EUROLYGA 2023

Barselonoje žibančiai R. Meilutytei – pasaulio žiniasklaidos liaupsės

Nuo nacionalinio britų transliuotojo BBC, didžiausių pasaulyje agentūrų AP, „Reuters“ ir „Xinhua“, JAV sporto giganto ESPN.com iki smulkiausių informacinių šaltinių visame pasaulyje. Pirmadienio vakarą ir antradienio rytą įvairūs pasaulio leidiniai linksniuoja Rūtos Meilutytės vardą.

R. Meilutytės pasirodymas vėl pakerėjo plaukimo pasaulį.<br>AP
R. Meilutytės pasirodymas vėl pakerėjo plaukimo pasaulį.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 30, 2013, 9:39 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:44 PM

Šalia 16-metės Lietuvos plaukikės pavardės kiekviename tekste puikuojasi ir skaičiai – 1 min. 4,35 sek. Šis rezultatas žymi pasaulio rekordą plaukiant 100 m krūtine, kurį R. Meilutytė pasiekė Barselonoje vykstančiame pasaulio čempionate.

Lietuvos plaukimo žvaigždė jau pirmąją savo varžybų dieną pateisino favoritės statusą – kvalifikaciniame plaukime pagerino Europos ir pasaulio čempionatų rekordą (1 min. 4,52 sek.), o pusfinalyje taip pat nepaliko jokių galimybių savo varžovėms ir 0,1 sek. pagerino nuo 2009 metų rugpjūčio 7 dienos viršūnėje besilaikiusį amerikietės Jessicos Hardy rezultatą.

„Rūtai Meilutytei aukso medalis bus tiktai „bonusas“, – savo reportažą apie R. Meilutytės blyksnį pasaulio plaukimo čempionate pradėjo AP žurnalistas Paulas Newberry.

„Lietuvės pasiektas rezultatas yra daugiau nei sensacija, nes ankstesnis rekordas priklausė amerikietei J. Hardy, kuri tai padarė plaukiant su dabar jau uždraustu poliuretano kostiumu“, – pastebi thetimes.co.uk.

Pasaulio rekordas buvo mano svajonė, o aukso medalis man būtų tarsi vyšnia ant torto“, – po pusfinalio žurnalistams sakė R. Meilutytė.

Lietuvė Barselonoje buvo sutikta kaip pasaulio čempionato favoritė, o po pirmųjų dviejų plaukimų dar labiau sumažėjo abejojančių, kas bus favoritė 100 m krūtine plaukimo finale.

„R. Meilutytė bus neabejotina favoritė antradienio vakarą vyksiančiame finale, tačiau pasaulio rekordas yra didesnis laimėjimas nei auksas. Jau pirmadienį ryte ji plaukė nuostabiai, o vakare sugebėjo būti greitesnė“, – rašo AP.

„Ji vejasi pirmąjį pasaulio čempionato aukso medalį Baltijos tautoms“, – pastebi britų naujienų agentūra „Reuters“.

„Po tikro prasilaužimo prieš metus Londono olimpiadoje R. Meilutytė yra net greitesnė nei bet kada anksčiau“, – rašo ctvnews.ca.

Žiniasklaidoje netrūksta besižavinčių įspūdingu R. Meilutytės dominavimu pasaulio plaukikių elite.

„R. Meilutytė, kuri treniruojasi Anglijoje, Plimute, yra tikra favoritė ne tik 100 m, bet ir 50 m krūtine plaukimuose. Bent kol kas tai yra neįprastos pozicijos šviesiaplaukei mokinei, kuri vos prieš metus buvo mažai kam žinoma“, – rašo „IOL Sport“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.