EUROLYGA 2023

R. Meilutytės valandos prieš finalą: dienotvarkė – pagal išbandytą planą

Specialiai lrytas.lt, Barselona

Daugiau nuotraukų (1)

Remigijus Kazilionis

Jul 30, 2013, 3:57 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:29 PM

Rūta Meilutytė šįryt viešbutyje Barselonoje kėlėsi porą valandų vėliau nei įpratusi – aštuntą, o ne šeštą. Po dviejų įspūdingų startų pasaulio čempionate pirmadienį – 100 m plaukimo krūtine atrankos ryte ir vakare pusfinalyje pagerinto planetos rekordo – lietuvė ilgiau ilsėjosi prieš šįvakar apie 21 val. Lietuvos laiku laukiančio rungties finalo.

„Sėkmės receptas svarbiausiose varžybose – daryti viską, kaip esame įpratę. Ar dalyvautume Lietuvos čempionate, ar kokiose nors visiškai mažose varžybose, ar pasaulio pirmenybėse – įpročių nekeičiame”, - portalui lrytas.lt sakė Jonas Ruddas.

R. Meilutytės treneris prieš kiekvieną finalą leidžia auklėtinei ilgiau pamiegoti.

Papusryčiavusi plaukikė antradienio rytą nuvažiavo į baseiną. „Buvo lengvas pasiplaukiojimas, kad Rūta išsijudintų pailsėjusi po vakarykščių plaukimų”, - pasakojo treneris.

Po pietų R. Meilutytė trumpai nusnaus, paskui – šiek tiek užkąs ir likus trims valandoms iki starto vėl grįš į Barselonos „Palau Sant Jordi” rūmuose įrengtą baseiną.

„Jos pasirengimas yra surikiuotas minutėmis ir susideda iš kelių dalių: viena – sausumoje, kita – vandenyje. Reikia paruošti kūną, ekipuotę, - sakė J. Ruddas. – Vėlgi – rutina. O kai ateina starto laikas, tai būna naujos varžybos ir reikia rūpintis tik tuo, kaip greitai plaukti”.

16-metė lietuvė pusfinalyje driokstelėjo pasaulio rekordu (1 min. 4,35 sek.), bet tai jokiu būdu nesumažino jos apetito šios pirmenybėse.

Pasaulio rekordas – pusė darbo. Aukso medalis – kita pusė. Mes abu taip galvojame”, - lrytas.lt kalbėjo J. Ruddas.

Ar lietuvė, vėl atsidūrusi visų dėmesio centre, nepatiria didesnio psichologinio spaudimo?

„Ne, - kalbėjo treneris. - Kitoms septynioms merginoms, kurios dalyvaus finale, varžytis su pasaulio rekordininke tikriausiai bus didesnis iššūkis. Visos žino, kad Rūta greitesnė už bet kurią iš jų. Kai kurios yra plaukusios su anksčiau leistinais specialiais poliuretano kostiumais ir net technologijų padedamos negalėjo prilygti Rūtos rezultatui. Todėl ji turės psichologinį pranašumą”.

J. Ruddas pridūrė: „Bet mes galvojame ne apie varžoves, o tik apie savo plaukimą. Manau, susikoncentruoti mokame geriau nei dauguma varžovių. Rūta puikiai sugeba susitelkti tik į savo takelį baseine: tarp dviejų juostų – mano vandens dalis ir joje aš lenktyniausiu pagal savo taisykles. Kitos tegul daro, ką nori. Mes turime planą ir plauksime pagal planą”.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.