EUROLYGA 2023

R. Meilutytės treneris: „Barselonoje ji dar neplaukė tobulai”

Specialiai lrytas.lt, Barselona

R. Meilutytės treneris iš jos laukia dar įspūdingesnių rezultatų.<br>AP
R. Meilutytės treneris iš jos laukia dar įspūdingesnių rezultatų.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

Remigijus Kazilionis

Jul 31, 2013, 3:46 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 11:50 AM

Pasaulio rekordas, kurį Rūta Meilutytė pasiekė 100 m krūtine distancijoje planetos pirmenybėse Barselonoje – toli gražu ne jos riba, įsitikinęs Jonas Ruddas. Lietuvę treniruojantis britas tvirtina, kad ir atrankos, ir pusfinalio ir finalo plaukimai nebuvo tobuli: dėl įvairių klaidelių prarastos sekundės dalys.

„Atrankoje Rūta finišavo siaubingai. Pusfinalyje nukrypo į šoną atlikdama posūkį. Finale didelių klaidų nebuvo, bet dėl šio starto svarbumo ji neplaukė taip laisvai, kaip galėtų”, - sakė J. Ruddas.

16-metė lietuvė pasaulio rekordą pagerino pusfinalyje – 1 min. 4,35 sek. Auksiniame finale jos rezultatas buvo 1 min. 4,42 sek. – irgi geresnis nei iki šio čempionato gyvavęs amerikietės Jessicos Hardy rekordas (1 min. 4,45 sek.).

„Finale antrąją nuotolio pusę Rūta nuplaukė lėčiau nei per 34 sek., o mes visą laiką kalbėjome, kad reikėtų bent dešimtąja sekundės dalimi greičiau, - teigė J. Ruddas. – Klausimas toks: ne „ar” ji tai padarys, o „kada”. Kai tai nutiks, Rūta taps pirmąja mergina, 100 m nuplaukusi greičiau nei per 1 min. 4 sek.”.

Treneris nesiėmė spėlioti, ar R. Meilutytė pasiruošusi laimėti auksą ir 50 m krūtine nuotolyje, bet sakė: „Esu įsitikinęs, kad geriausią savo rezultatą ji viršys”.

29,96 sek. – toks yra asmeninis R. Meilutytės rekordas šioje distancijoje ir pasiektas jis buvo šiemet birželio 11-ąją per varžybas toje pat Barselonoje. O pasaulio rekordas – 29,80 sek. – priklauso tai pačiai J. Hardy nuo tų pačių 2009-ųjų, kaip iki pasaulio čempionato Barselonoje priklausė ir 100 m krūtine rekordas.

„Priekyje – dar vienas medalis, kurį bandysime iškovoti”, - sakė J. Ruddas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.