EUROLYGA 2023

Vilnių kaitins dailūs kūnai, naktinis tinklinis ir kova dėl Europos čempionato medalių

Rugpjūčio 8-11 dienomis Vilniuje, šalia Baltojo tilto, smėliu barstysis tik bikiniais prisidengusios dailios merginos bei pusnuogiai vaikinai. Tiesa, tai nebus eilinis karštas savaitgalis sostinėje – čia vyks Europos jaunimo (iki 20 m.) paplūdimio tinklinio čempionatas.

Savaitgalį Vilniuje vyks Europos jaunimo tinklinio čempionatas.<br>D.Umbraso nuotr.
Savaitgalį Vilniuje vyks Europos jaunimo tinklinio čempionatas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Aug 7, 2013, 2:35 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 2:35 AM

Turnyre dalyvaus 32 komandos, tarp kurių – ir keturios lietuvių poros: Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė, Lukas Každailis ir Arnas Rumševičius, Urtė Andriukaitytė ir Simona Vaičiukynaitė bei Matas Navickas ir Edvinas Vaškelis.

Sieks pakartoti triumfą

Daugiausiai tikimasi iš Europos aštuoniolikmečių ir pasaulio devyniolikmečių čempionių Ievos Dumbauskaitės bei Monikos Povilaitytės. Jos prieš dvejus metus Vilniuje vykusiame Europos aštuoniolikmečių čempionate laimėjo auksą. Pernai taip pat triumfavo pasaulio devyniolikmečių pirmenybėse.

Žaisti suaugusiųjų turnyruose įsidrąsinusios lietuvaitės šiemet buksavo, tačiau tikisi atsigriebti jaunimo turnyre.

„Norime medalių“, – sutartinai kartojo M.Povilaitytė ir I.Dumbauskaitė.

„Pačios jau norime. Pusę sezono pralaimėdavome moterų turnyruose. Grįždavome namo nuliūdusios, vėl treniruotės, vėl pralaimėjimai. Jau reikia pergalių“, – entuziazmu tryško M.Povilaitytė.

Į medalius pretenduos ir L.Každailio bei A.Rumševičiaus pora. Tiesa, nereikėtų nuvertinti ir U.Andriukaitytės bei S.Vaičiukynaitės ir M.Navicko bei E.Vaškelio. Jiems keliamas tikslas įveikti grupės barjerą, o vėliau sunkiai nuspėjamame paplūdimio tinklinyje gali visko nutikti.

Orų ir tamsos išbandymas

Trečiadienį spaudos konferencijoje turnyro dalyvius kepino saulė, tačiau nuo penktadienio prognozuojami vėsesni, lietingi orai. Realu, jog Vilniaus neaplenks ir perkūnija.

Be to, lietuvių poroms greičiausiai teks kovoti vakarais prie dirbtinio apšvietimo. Specialiai tam tautiečiai surengė treniruotę. Vakare žaisti kiek sudėtingiau: dėl žemai įjungtų lempų sunkiau orientuotis aikštėje, nustatyti kamuolio skriejimo stiprumą ir trajektoriją, sportininkus vargina mašalai.

„Prie tokių sąlygų reikia priprasti“, – sakė tinklininkų treneris Marius Vasiliauskas.

Treneris nenorėjo išaukštinti savo auklėtinių, todėl kalbėjo kiek atsargiai. Savo ruožtu patys tinklininkai trykšta noru įrodyti priešininkams, kad jie yra geriausi. Tam gali padėti ir pilnos tribūnos, kurios prieš dvejus metus Vilniuje vykusiame Europos aštuoniolikmečių čempionate būdavo sausakimšos.

„Mums tai turi daug įtakos. Bus daug žmonių, draugų“, – trenerio žodžius, jog savos tribūnos neturės įtakos, paneigė M.Povilaitytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.