EUROLYGA 2023

U.Boltas nori, kad jo vardas būtų minimas šalia Pele, M.Ali ir Maradonos

Lietus Maskvoje vykstančiame pasaulio lengvosios atletikos čempionate netrukdė „Žaibiškajam Boltui“ pirmam nuskrieti 100 m distanciją per 9,78 sek. ir nuskinti visų prognozuotą auksą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 12, 2013, 1:14 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:14 AM

„Jamaikoje iš manęs nieko kito ir nesitiki“, – po triumfo pasakojo U.Boltas.

Rusijos sostinėje geriausias pasaulio sprinteris buvo kitoks nei visada: liūdnas, nebendraujantis su žiniasklaida, nejuokaujantis prie starto linijos.

Taip nutiko ne dėl traumos ar ligos. U.Boltas bijojo pralaimėti amerikiečiui Justinui Gatlinui, su kuriuo jamaikietis pykstasi ir už bėgimo takelio ribų. Panašu, kad kova iš U.Bolto išsiurbė visą linksmumą.

Vis dėlto jam pavyko dar sykį nutildyti J.Gatliną, kuris atbėgo per 9,85 sek. ir buvo antras. Nepaisant pasikeitusio elgesio prieš startus, U.Boltas tikino, kad neabejojo savo pergale.

Nors tai buvo jau net dvyliktasis pasaulio čempionato auksas per pastaruosius penkerius metus, sprinteris siekia ne tik pildyti aukso medalių kolekciją, bet taip pat turi ir rimtesnę misiją – motyvuoti žmones, skatinti žmones sportuoti ir vengti žalingų įpročių.

„Noriu būti minimas šalia tokių sportininkų kaip Pele, Maradona ar Muhammadas Ali“, – šyptelėjo U.Boltas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.