EUROLYGA 2023

Jamaikos sprinteriai JAV ir visam pasauliui įrodinėja, kad yra greičiausi

JAV ir Jamaikos sprinterių konkurencija Maskvoje vykstančiame pasaulio čempionate sulaukia didžiausio dėmesio. Shelly Anna Fraser-Pryce dar labiau ją paaštrino pirmadienį laimėdama moterų 100 metrų bėgimą. Sekmadienį jos tautietis Usainas Boltas laimėjo vyrų 100 metrų sprinto varžybas.

Sh.A.Frase-Pryce rožine spalva nudažyti plaukų galai plaikstėsi varžovėms prieš nosį.<br>AP nuotr.
Sh.A.Frase-Pryce rožine spalva nudažyti plaukų galai plaikstėsi varžovėms prieš nosį.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

2013-08-13 01:53, atnaujinta 2018-03-01 23:51

Sh.A.Frase-Pryce rožine spalva nudažyti plaukų galai plaikstėsi varžovėms prieš nosį, kai ji vos startavusi išsiveržė į priekį. Ji turėjo laiko suspausti ir pergalingai iškelti kumštį dar prieš kirsdama finišo liniją. Jamaikietė distanciją įveikė per 10,71 sek.

Sidabro medalį laimėjusi sportininkė iš Dramblio Kaulo Kranto Murielle Ahoure nuo nugalėtojos atsiliko 0,22 sek. Amerikietė Carmelita Jeter distanciją įveikė per 10,94 sek. ir iškovojo bronzą. U.Boltas už nugaros sekmadienį paliko amerikietį Justiną Gatliną.

Kaip ir U.Boltas, Sh.A.Frase-Pryce dabar turi du olimpinius ir du pasaulio čempionato medalius 100 metrų bėgimo rungtyje. Beje, jiems abiems – 26-eri.

„Aš esu Shelly Anna Fraser-Pryce. Negaliu savęs palyginti su niekuo. Usainas turi ką turi. Dėl to turiu aš daug dirbau.

Ko Boltas neturi – tai tokių plaukų. Tai mane daro gražesne“, - nusišypsojo sportininkė.

Šiuo metu Jamaikos lengvosios atletikos rinktinė Lužnikų stadione Maskvoje sprinto rungtyje 2-0 pirmauja prieš amerikiečius, dar kartą įrodydama, kad Karibų salose gimsta greičiausi pasaulio bėgikai.

Tuo metu, kai U.Boltas lėčiau startuoja ir yra stipresnis prie finišo linijos, Sh.A.Frase-Pryce reakcija į starto šūvį yra kaip reto kito sportininko.

Vis dėlto, JAV taip pat atsiriekė savo šlovės pyrago dalį. Amerikietis Davidas Oliveris laimėjo 110 metrų barjerinio bėgimo rungtį, o jo tautietis Ryanas Wilsonas finišavo antras.

Skirtingai nei Sh.A.Frase-Pryce, britė Christine Ohuruogu 400 metrų bėgime nepirmavo. Iki pat paskutinės akimirkos ji nebuvo lyderė. Tačiau finišavo pirma ir aplenkė čempionės titulą gynusią Botsvanos bėgikę Amantle Montho.

„Kai finišavau, nežinojau, kad laimėjau. Nenorėjau džiaugtis tol, kol mano vardas neatsirado ekrane“, - pasakojo britė.

Tuo tarpu A.Montho tikino pralaimėjusi dėl apmaudžios klaidos. Ji galvojo, kad laimėjo prieš kirsdama liniją.

„Nemačiau, kad Christine taip arti už nugaros. Jei būčiau žinojusi, būčiau pasilenkusi į priekį ir laimėjusi“, - aiškino titulą praradusi lengvaatletė.

Pasibaigus trečiajai čempionato dienai medalių lentelėje su šešiais apdovanojimais, iš kurių trys auksiniai, pirmauja JAV sportininkai.

Antroje vietoje yra Vokietija su keturiais medaliais.

Aukso medalį pirmadienį Vokietijai padovanojo šuolininkas su kartimi Raphaelis Holzdeppe, antroje vietoje palikęs olimpinį čempioną prancūzą Renaudą Lavillenie.

Naujosios Zelandijos rutulio stūmikė Valerie Adams tapo pirmąja moterimi laimėjusia aukso medalį keturiuose pasaulio čempionatuose iš eilės.

Tokia pat staigmena kaip ir vokiečio pergalė šuolio su kartimi rungtyje buvo ir lenko Pawelo Fajdeko triumfas kūjo metimo sektoriuje. Jis nugalėjo 23 metų olimpinį čempioną vengrą Krisztianą Parsą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.