EUROLYGA 2023

Homoseksualus sukritikavusi J.Isinbajeva kratosi savo žodžių (papildyta)

Nors dauguma pasaulio sportininkų homoseksualams demonstruoja toleranciją ir palaikymą, Rusijos lengvosios atletikos žvaigždė Jelena Isinbajeva laikosi kitokios nuomonės ir jos neslepia.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 16, 2013, 10:42 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 10:25 PM

Pasaulio lengvosios atletikos čempionatas šiuo metu vyksta Maskvoje, o Rusijoje nesiliauja diskusijos dėl neseniai priimto įstatymo, kuriuo nepilnamečiams draudžiama suteikti informaciją apie homoseksualumą.

Be to, kai kurios valstybės net pagrasino boikotuoti Sočio žiemos olimpines žaidynes, rašo telegraph.co.uk.

Tuo tarpu prieš keletą dienų trečią kartą pasaulio čempione tapusi šuolininkė su kartimi J.Isinbajeva atvirai sukritikavo Švedijos atletus, kurie čempionate nagus nusilakavo homoseksualumą palaikančiomis vaivorykštės spalvomis.

„Tai yra nepagarba mūsų šaliai, nepagarba mūsų piliečiams, nes mes esame rusai. Galbūt mes skiriamės nuo europiečių ir kitų valstybių. Mes turime savo įstatymus, kuriuos kiekvienas turi gerbti. Kai mes vykstame į kitas valstybes, stengiamės laikytis jų taisyklių. Mes neatsivežame ten savų taisyklių, o stengiamės elgtis pagarbiai“, - kalbėjo Rusijos sporto pažiba.

J.Isinbajeva, kuri yra ir pasaulio lengvosios atletikos čempionato Maskvoje ambasadorė, neslepia, kad palaiko šalyje priimtus įstatymus dėl homoseksualumo.

„Jeigu mes leisime tai propaguoti gatvėse, turėsime labai susirūpinti dėl savo tautos, nes mes save laikome normaliais žmonėmis. Rusijoje berniukai draugauja su mergaitėmis, o mergaitės - su berniukais. Tai atėjo iš istorijos. Niekada neturėjome tokių problemų ir nenorime jų turėti ateityje“, - kalbėjo pasaulio čempionė.

Įsiplieskus diskusijų audrai atletė stengėsi atsiriboti nuo anksčiau išsakytų komentarų teigdama, kad buvo „klaidingai suprasta“ ir kad ji nusistačiusi prieš bet kokią homoseksualistų diskriminaciją.

„Anglų kalba man nėra gimtoji, ir manau, kad galėjau būti klaidingai suprasta, kai kalbėjau vakar (ketvirtadienį - red.)“, – rašo J.Isinbajeva, kuri antradienį atsikovojo šuolių su kartimi pasaulio čempionės titulą per Maskvoje vykstantį lengvosios atletikos čempionatą po kelių nesėkmingų metų.

„Norėjau pasakyti, kad žmonės turėtų gerbti kitų šalių įstatymus, ypač kai jie yra svečiai“, – pabrėžė ji.

„Tačiau noriu aiškiai pasakyti, kad gerbiu savo kolegų atletų pažiūras, ir leiskit man kuo griežčiausiai pareikšti, kad esu nusistačiusi prieš bet kokią gėjų diskriminaciją dėl jų seksualinės orientacijos, nes tai prieštarauja Olimpinei chartijai“, – pridūrė J.Isinbajeva, kuri yra Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) ambasadorė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.