EUROLYGA 2023

Rusai žada žodžio laisvę Sočyje, tačiau apie homoseksualus nutyli

Olimpinių žiemos žaidynių dalyvius ir svečius priimti besirengiantis Sočis kaista, tačiau ne tik dėl subtropikų klimato. Pasaulio žiniasklaidoje Rusija yra aktyviai kritikuojama dėl naujojo įstatymo, kuris draudžia skleisti žinias nepilnamečiams apie homoseksualumą.

Artėjančios žiemos olimpiados aistras kaitina ne tik sparčiai vykstančios statybos ir karšti orai – diskusijos dėl homoseksualų teisių skamba vis garsiau.<br>„Reuters“ nuotr.
Artėjančios žiemos olimpiados aistras kaitina ne tik sparčiai vykstančios statybos ir karšti orai – diskusijos dėl homoseksualų teisių skamba vis garsiau.<br>„Reuters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Aug 22, 2013, 6:58 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 7:22 PM

Nuo aršių pasisakymų Vladimiro Putino atžvilgiu, iki raginimo boikotuoti žaidynes – tokios reakcijos netyla žiniasklaidoje. Reaguodami į pačių sukeltą gaisrą rusai mėgina raminti aistras – sekmadienį Rusijos sporto ministras Vitalijus Mutko pareiškė, kad šis įstatymas nepalies privataus sportininkų ir žiūrovų gyvenimo per 2014 metų Sočio žaidynes.

Tačiau V.Mutko taip ir nepaaiškino, ar sportininkai bei sirgaliai gali būti patraukti baudžiamojon atsakomybėn, jeigu padarys ar pasakys kažką, kas laikoma uždraustąja propaganda.

„Norime apsaugoti savo vaikus, - seksualines mažumas diskriminuojantį įstatymą paaiškinti spaudos konferencijoje mėgino V.Mutko. - Galiu užtikrinti, kad Rusijos ir užsienio atletų bei svečių laisvės Sočyje bus visiškai užtikrintos.“

Būtent laisvių apsaugos klausimas ir neramina daugelį sportininkų bei sporto federacijų. Šią savaitę Švedijos šuolininkė į aukštį Emma Green Tregaro pasaulio lengvosios atletikos čempionate, kuris vyko Rusijoje, nusidažė nagus vaivorykštės spalvomis, taip išreikšdama paramą gėjams ir lesbietėms.

Tokį švedės elgesį ieties metikė Jelena Isinbajeva palaikė nepagarba Rusijai. Šis įvykis taip pat plačiai nuskambėjo pasaulyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.