EUROLYGA 2023

Lietuvių audra Taivane - pasaulio čempionu tapo ir J.Kinderis

Lietuvos penkiakovininkai iš Taivanyje vykusio planetos šiuolaikinės penkiakovės čempionato sugrįš su dviem trofėjais. Pasaulio čempionės Lauros Asadauskaitės-Zadneprovskienės pavyzdžiu pasekė ir Justinas Kinderis.

J.Kinderis pirmą kartą tapo pasaulio čempionu.<br>pentathlon.org nuotr.
J.Kinderis pirmą kartą tapo pasaulio čempionu.<br>pentathlon.org nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 24, 2013, 1:50 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 6:40 PM

Antrą vietą užėmė britas Nicholas Woodbridge'as, trečiąją - rusas Aleksandras Lesunas.

„Į pasaulio čempionatą atvykome tik trise, o laimėjome du aukso medalius. Lietuvai tai yra neįtikėtina“, - po varžybų sakė J.Kinderis.

Po pirmosios fechtavimosi rungties J.Kinderis buvo trečias (952 tšk.), antrąją plaukimo rungtį baigė 16-as (1288 tšk.). Trečiojoje jojimo rungtyje jis buvo septintas (1200 tšk.).

Prieš finalinę rungtį jis buvo antras. Kroso ir šaudymo rungtį jis baigė 12-as (2384 tšk.).

Iš viso lietuvis surinko 5824 taškus.

Antrą vietą užėmė britas Nicholas Woodbridge'as (5804 tšk.), trečią – rusas Aleksandras Lesunas.

Tai jau antrasis aukso medalis, kurį šeštadienį Taivane iškovojo Lietuvos sportininkai. Ryte moterų varžybose čempione tapo L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė. Varžybose dalyvavusi 20-metė Gintarė Venčkauskaitė su 4846 taškais tarp 36 finalo dalyvių liko 31-a. Fechtavimosi varžybose ji buvo 27-a (736 tšk.), o plaukime - 28-a (1068 tšk.), jojime - 20-a (1120 tšk.), krose bei šaudyme - 23-ia (1940 tšk.).

Šalies vadovų sveikinimai

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino penkiakovininką J.Kinderį Taivane vykusiame pasaulio šiuolaikinės penkiakovės čempionate iškovojus auksą. 

„Jūsų iškovotas auksas - ypatinga visos Lietuvos pergalė. Kartu su Jumis laukėme ir tikėjome. Kartu su Jumis džiaugiamės ir didžiuojamės. Tai auksinė diena Lietuvos sportui ir Lietuvai", - rašoma prezidentės sveikinime. 

Šalies vadovės teigimu, penkiakovininkas J. Kinderis - ištvermės, ryžto ir atkaklumo pavyzdys. Prezidentė padėkojo sportininkui už pastangas ir didžiulį užsidegimą bei palinkėjo sėkmės ateities varžybose.

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius pasaulio čempionams išsiuntė padėkos žodžius.   „Nuoširdžiai sveikinu Lietuvos sportininkus, dar kartą pademonstravusius aukščiausią meistriškumą ir nugalėtojams būdingą ryžtą. L.Asadauskaitės ir J.Kinderio dėka Lietuva pasaulyje ir vėl pirma“, – sveikindamas pergales iškovojusius penkiakovininkus sako premjeras.

Vyriausybės vadovas dėkoja sportininkams už jų atsidavimą ir pastangas siekiant aukščiausių rezultatų ir garsinant mūsų šalies vardą.  

Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas taip pat pasveikino naująjį pasaulio čempioną.

„Šiandien visiems Lietuvos žmonėms Jūs padovanojote dar vieną didžiulę šventę. Po Lauros Asadauskaitės iškovoto aukso Jūs irgi pelnėte aukščiausios prabos medalį pasaulio šiuolaikinės penkiakovės čempionate“, - sako Seimo vadovas, sveikindamas sportininką su šiuo pasiekimu ir dėkodamas už ryžtą, atsidavimą ir pastangas, įdėtas tam, kad taptų geriausiu pasaulyje.

„Jūsų ir Lauros dėka rugpjūčio 24-oji visiems laikams tapo viena iš žymiausių dienų Lietuvos sporto istorijoje.

Ačiū Jums už tai, kad šiandien jau antrą kartą privertėte visą pasaulį ištarti ir kartoti Lietuvos vardą. Tikiu, kad jo garsinimas Jums asmeniškai taip pat yra labai svarbus: lygiai kaip visiems kitiems lietuviams, kurie šiandien su pasididžiavimu taria Jūsų ir Lauros vardus“, - rašoma Seimo Ppirmininko V.Gedvilo sveikinime ir linkima sėkmingos tolesnės sportinės karjeros bei dar daug solidžių laimėjimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.