EUROLYGA 2023

Sekmadienį Vilniuje karaliaus dviratininkai

Šį sekmadienį Vilniaus centre karaliaus dviratininkai. Nuo pat ankstaus ryto prasidės „Velomaratonas“. Dešimttūkstantinės dviratininkų bei žiūrovų minios suvažiuos iš visos Lietuvos. „Velomaratone“ startuos ir svečiai iš 24 pasaulio šalių. Vilniečiai bei miesto svečiai raginami ne tik minti pedalus, bet ir įsitraukti į edukacinę bei pramoginę „Velomaratono“ programą.

„Velomaratonas“ sutraukia tūkstančius dalyvių.<br>organizatorių nuotr.
„Velomaratonas“ sutraukia tūkstančius dalyvių.<br>organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 24, 2013, 10:20 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 6:42 PM

Populiariausio renginio dviratininkams metu Nepriklausomybės aikštėje prie LR Seimo rūmų įsikurs unikalus „Velomaratono miestelis“. Jame nuo pat ankstaus ryto prasidės įvairi programa, orientuota tiek į renginio dalyvius, tiek į žiūrovus.

Čia vyks įvairios loterijos, žaidimai, kurių metu bus galima laimėti šimtus prizų nuo gertuvių iki stilingų dviračių.

Poilsio erdvėje veiks dviračių dizaino dirbtuvės. Joje apsilankę dviratininkai galės nemokamai dekoruoti savo dvirates transporto priemones dekupažo technika, priklijuojamais piešiniais, lipdukais, purškiamais trafaretais, vėliavėlėmis ir kitais aksesuarais. Jiems patars ir padės dekoro specialistai.

Išskirtinai šioms dirbtuvėms televizijos laidų vedėja Livija Gradauskienė su dukra Liepa bei dviratininkas, prestižinių „Giro d'Italia“ lenktynių prizininkas Ramūnas Navardauskas sukūrė lipdukus dviratininkams su palinkėjimais bei autografais.

Renginio dalyviai bei žiūrovai, mėgstantys pasivaržyti, jėgas galės išbandyti „Veloringe“. Čia bus galima laimėti net du naujutėlaičius dviračius.

Gražiausioje dviračių šventėje vyks ir edukacinio pobūdžio veikla. Visi ERGO draudimo grupės zonoje galės nemokamai žymėti dviračius, padedami policijos pareigūnų. Tam reikėtų su savimi turėti asmens bei savo dviračio dokumentus.

Susisiekimo ministerijos informacinėje palapinėje šventės dalyviams bus naudingos informacijos apie saugumą kelyje. Sveikatos apsaugos ministerijos palapinėje bus mokoma, kaip suteikti pirmąją pagalbą bei patariama, ką daryti, kai dviratininką ištinka nedidelė trauma.

Jei suges dviratis, jį galėsite pataisyti dviračių taisykloje. Čia dirbs specialistai: tikrins stabdžius, jei prireiks, sutvarkys, pripūs padangas ar pakeis, suklijuos dviračių kameras, sujungs nutrūkusią grandinę ar atliks bendrą techninės dviračio būklės apžiūrą.

Jauniausieji „Velomaratono“ dalyviai galės smagiai laiką leisti vaikų erdvėje, mokydamiesi lankstyti įvairias figūras iš balionų, piešdami, lipdydami ar gamindami papuošalus. Tėveliai po maratono galės atsipalaiduoti ar tiesiog patogiai įsitaisyti sėdmaišiuose, klausydami muzikos ar stebėdami šokėjų pasirodymus laisvalaikio erdvėje.

„Velomaratonas 2013“ – ketvirtus metus vykstantis dviračių sporto mylėtojams bei entuziastams skirtas renginys, Lietuvoje formuojantis išskirtinę dviračių kultūrą bei skatinantis aktyvų ir sveiką gyvenimo būdą. Rugpjūčio 25 dieną trijų kategorijų dviratininkai – vaikai, mėgėjai ir sportininkai – važiuoja dviračių maratono trasa, besidriekiančia Vilniaus centre bei Neries krantine. Renginio kulminacija – apie 17 val. tarptautinių varžybų „Baltic Chain Tour 2013“ sportininkų įvažiavimas į „Velomaratono“ trasą, kur po 5 ratų finišuos bei paaiškės nugalėtojai. Renginio programą užbaigs apdovanojimų ceremonija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.