EUROLYGA 2023

2020 metų olimpiada vyks Tokijuje

Buenos Airėse vykusiame Tarptautinio olimpinio komiteto susirinkime nuspręsta 2020 metų olimpines žaidynes rengti Japonijos sostinėje Tokijuje.

Japonai po olimpinio komiteto sprendimo pratrūko džiaugsmu.<br>AP nuotr.
Japonai po olimpinio komiteto sprendimo pratrūko džiaugsmu.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 7, 2013, 11:32 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 12:27 PM

Japonijai dar prieš balsavimą buvo įvardijami favoritais. Finale 104 olimpinio komiteto nariai rinkosi iš Tokijo ir Stambulo.

Vis dėlto turkams koją pakišo neramumai vasarą, kai Stambule vyko masiniai susirėmimai tarp piliečių ir policijos, neapsiėję be aukų.

Tokijo pasiūlymas kėlė nerimą tik dėl Fukušimos tragedijos 2011 metais. Tačiau japonai tikino, kad dėl radiacijos nekils jokių problemų.

Dar po pirminio balsavimo buvo atmesta Madrido kandidatūra. Ispanų variantas galėjo būti nepasirinktas dėl valstybę slegiančių finansinių sunkumų.

Prieš balsavimą vyko specialios šalių prezentacijos. Valstybių atstovai bandė įtikinti komitetą pasirinkti būtent jų miestą.

Beje, posėdžio metu šalia pastato protestavo keliasdešimt armėnų. Jie šūkavo ir kėlė plakatus prieš Stambulo kandidatūrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.